Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Rīgas skolās notiks drošas velo braukšanas kampaņa

Velotransports kļūst aizvien populārāks un to izmantotāji pēdējo gadu laikā Rīgā ir dubultojušies, tomēr vienlaikus velosipēdisti ir vieni no vismazāk aizsargātiem ceļu satiksmes dalībniekiem un nepareizas vai neuzmanīgas velosipēda ekspluatācija rezultātā braucēji nereti nokļūst ceļu satiksmes negadījumos. 

Esošās problēmas risināšanai vairāki velo braukšanas eksperti šonedēļ brīvprātīga mērķa vārdā projekta Par drošu velo braukšanu! ietvaros viesosies vairākās Rīgas skolās, lai ar praktiskiem un teorētiskiem paraugdemonstrējumiem stāstītu un mācītu kā pareizi, brīvi un droši braukt ar velosipēdu. 1.novembrī projekta īstenotāji viesojās Rīgas 66.viduskolā, savukārt ceturtdien skolēniem Rīgas Centra sākumskolā un Āgenskalna pamatskolā būs iespēja tikties klātienē ar vairākkārtēju Latvijas čempionu velotriālā un Karters velotriāla skolas instruktoru Kristapu Skudru.

Sadarbībā ar Rīgas Domes Satiksmes departamentu un Ceļu satiksmes drošības direkciju skolēniem tiks prezentēti vairāki aktuāli padomi drošai velo braukšanai, tai skaitā tiks atgādināti ceļu satiksmes noteikumi, skolēni tiks mudināti nokārtot velobraucēja apliecības un aktualizēs jautājumus, kas skar pašu velobraucēju drošību tumšajā rudens laikā, stāstīja viens no projekta iniciatoriem Kaspars Kuļikovs.

Idejas īstenotāji biznesa augstskolas Turība Sabiedrisko attiecību maģistranti projekta noslēgumā 13.novembrī Andrejsalā aicinās veiklākos skolēnus piedalīties velo veiklības braucienos un vērot profesionālu velobraucēju – labāko Baltijas velotriālistu uzstāšanos velotriāla sacensībās. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas