Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Šlesers apstiprina: Poļiščukas teātrim top telpas Kongresu namā

Gaļinas Poļiščukas Teātra observatorija pārcelsies uz telpām Kongresu nama Jaunajā zālē, kur šobrīd notiek remonts, Dienai.lv apstiprināja Rīgas mēra vietnieks Ainārs Šlesers. Iepriekš SIA _Rīgas nami _valdes loceklis Almers Ludviks atteicās atbildēt, vai telpas tiek gatavotas tieši G.Poļiščukai.

«Es varu skaidri apstiprināt. Esmu akcionārs Rīgas namiem, un Rīgas nami atbild par Kongresu namu. Pēdējā laikā Kongresu nams bija ne sevišķi veiksmīgi attīstīts. Lielajā zālē notika dažādi pasākumi, bet bija vēl viena zāle, kuras pielietojums bija ar mīnus zīmi. Tieši tāpēc mēs pieņēmām lēmumu, ka šajā zālē būtu nepieciešams ieviest dzīvību, lai ap Kongresu namu rastos labāka aura, lai cilvēki nākt un labi pavadīt laiku. Doma bija par teātri, un, kad tā doma radās, Kultūras ministrija nolēma neatbalstīt konkrētus māksliniekus, teātra observatoriju. Mēs izsludinājām konkursu, lai šajās telpās tiktu organizēts teātris visa mēneša garumā, nevis tikai pāris reizes mēnesī. Izskatās, ka mēs spēsim vienoties tieši ar observatoriju,» teica A.Šlesers.

Viņš norādīja, ka Teātra observatorijas rīcībā bez nomas maksas nodos zāli ar 200 vietām. «Šīs telpas mēs neiznomājam. Mēs ar tām telpām neesam pelnījuši arī iepriekš, un ar teātri nevar pelnīt, teātri ir jādotē. Un mēs mēģināsim radīt apstākļus, lai teātris ģenerētu KN vairāk ieņēmumu,» pauda vicemērs, izsakot cerību, ka teātra esamība palīdzēs attīstīt arī Kongresu nama kafejnīcu, pārveidojot to par džeza klubu.

A.Šlesers noliedza, ka telpas G.Poļiščukai tiek piešķirtas tāpēc, ka viņa ir Saeimas deputāta kandidāte no Par labu Latviju! saraksta, jo lēmums esot pieņemts jau pirms režisores lēmuma iesaistīties politikā. Viņš pats nav redzējis nevienu Teātra observatorijas izrādi, taču viņa sieva, Saeimas deputāte Inese Šlesere, esot liela šī teātra pielūdzēja.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas