Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Šogad organizēti 9.maija pasākumi Pārdaugavā nenotiks

Šogad organizēti 9.maija pasākumi Pārdaugavā nenotiks, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Komunikācijas pārvalde.

Rīgas pilsētas izpilddirektora pienākumu izpildītāja Elīna Trautmane kopā ar drošību uzraugošajām iestādēm un citām atbildīgajām pašvaldības amatpersonām šodien lēma par publisko pasākumu norisi.

Sanāksmē tika nolemts, ka pieeja Padomju armijas karavīru piemineklim 8. un 9.maijā tiks ierobežota, kā arī Uzvaras parka apkārtnē tiks noteikti satiksmes ierobežojumi, par kuriem tiks informēts atsevišķi.

Epidemioloģiskās drošības dēļ šogad organizēti pasākumi pie pieminekļa nenotiks, tādēļ pašvaldība aicina cilvēkus būt atbildīgiem, nepulcēties, ievērot noteiktās prasības un neradīt apdraudējumu sev un citiem.

Saistībā ar 9.maija atzīmēšanu, pašvaldība sākotnēji bija saņēmusi trīs pasākumu pieteikumus - divus publisku pasākumu un vienas sapulces pieteikumu.

Sākotnējās sarunās, kurās pašvaldība skaidroja tiesisko situāciju, visi pieteicēji atsauca savus pasākumus. Tostarp pēc tam pašvaldība saņēma jaunu piketa pieteikumu no biedrības "9maijs.lv" un trīs piketa pieteikumus no fiziskām personām ar norises vietu Uzvaras parkā.

Analizējot pieteikto pasākumu norisi un ņemot vērā epidemioloģiskās situācijas apstākļus, pašvaldības organizētā starpinstitūciju sanāksmē tika nolemts, ka pasākumu organizatoriem lūgs mainīt piketa norises vietu un laiku.

Biedrība "9maijs.lv" par pieteiktā piketa norises vietas un laika maiņu lems šodien. Savukārt pārējo trīs pasākumu pieteicēji informēja, ka vēlas savus pieteikumus piketa rīkošanai atsaukt, jo nepiekrīt mainīt piketa norises vietu un laiku, un rīkosies atbilstoši tiesiskajam regulējumam.

Trautmane pasākumu pieteicējiem izsūtījusi vēstuli ar aicinājumu ievērot epidemioloģiskās situācijas dēļ noteiktos ierobežojumus un papildus informēt iedzīvotājus par faktu, ka šogad tradicionālie pasākumi nenotiks un aicināt cilvēkus būt atbildīgiem, nepulcēties, ievērot noteiktās prasības un neradīt apdraudējumu.

Jau ziņots, ka patlaban, Covid-19 pandēmijas laikā, publiski pasākumi ir aizliegti, bet piketi atļauti līdz 10 cilvēkiem.

Kā ziņots, Rīgā katru gadu norisinās vairāki pasākumi, kas veltīti Krievijā svinamajai "Uzvaras dienai" un nacisma sagrāvei, kā arī Otrā pasaules kara upuru piemiņai. Pēdējos gados viens no pasākumu rīkotājiem ir bijusi biedrība "9maijs.lv".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas