Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Šovasar plāno uzstādīt pilsētā papildus velonovietnes

Rīgas satiksme šovasar plāno uzstādīt pilsētā papildus velonovietnes, to pirmdien Rīgas domē, piedaloties diskusijā par velosatiksmes uzlabošanu pilsētā, pastāstīja uzņēmuma vadītājs Leons Bemhens, ziņo Latvijas Radio.

Pērn velosezonas laikā visā pilsētā Rīgas satiksme uzstādīja deviņas velosipēdu novietnes, kas uzņēmumam palīdzēja iegūt atzinību akcijā Draudzīgs velosipēdam. Šogad plānots iegādāties un uzstādīt papildus vēl desmit novietnes. Tādējādi visā pilsētā Rīgas satiksme būs izvietojusi 19 drošas velonovietnes.

Velobraucēji gan otrdien tikšanās gaitā pauda viedokli, ka līdzšinējās darbības vairāk līdzinās sabiedrisko attiecību aktivitātēm, jo ziemas laikā visas deviņas novietnes no Rīgas ielām tika novāktas. Bemhens savukārt skaidroja, ka novietnes bija nepieciešams noņemt tāpēc, ka tās apgrūtinājušas ielu un ietvju tīrīšanu no sniega, ziņo radio. Turklāt Rīgas satiksmes pienākums primāri ir rūpēties par pasažieru, nevis velosipēdu interesēm.

Vienlaikus uzņēmuma vadītājs piebilda, ka uzņēmums tomēr atkāpsies no prasības, ka velosipēdus sabiedriskajā transportā atļauts pārvadāt tikai iesaiņotus un rosinās atgriezties pie iepriekšējās kārtības, kad velosipēdus varēja pārvadāt bez ierobežojumiem. "Esam iesnieguši lūgumu atļaut pārvadāt velosipēdus bez ierobežojumiem, atsakoties no prasības tos iesaiņot, kaut arī Eiropas prakse ir čeholi, ko uzvilkt uz velosipēdu riepām," informēja Bemhens.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas