Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Liepājas metalurgam jāatmaksā Latvenergo teju 1 000 000 latu parāds

Kurzemes apgabaltiesa ceturtdien pilnībā apmierinājusi AS Latvenergo prasību par parāda 962 084,56 latu apmērā piedziņu no finanšu grūtībās nonākušā uzņēmuma Liepājas metalurgs, aģentūru LETA informēja tiesneša palīdze Marika Jankovska.

Tāpat apmierināta arī Latevenergo prasība daļā par valsts nodevas piedziņu 13 707 latu apmērā.

Pilnais tiesas spriedums būs pieejams 20.septembrī. Pēc tam to 20 dienu laikā būs iespējams pārsūdzēt apelācijas kārtībā.

Tiesā par parāda piedziņu no Liepājas metalurga vērsusies gan Latvijas gāze, gan AS LatvenenergoLatvijas gāzes preses sekretārs Vinsents Makaris uzsvēra, ka, ņemot vērā kreditoru kluba, tostarpā Valsts kases un valstij piederošo uzņēmumu lūgumu, kā arī Liepājas metalurga tehnoloģisko iekārtu specifiku, neraugoties uz parādu, Latvijas Gāze turpina nodrošināt minimālo nepieciešamo dabasgāzes apjomu Liepājas metalurgam. Latvijas Gāze neesot kreditoru klubā, teica Makaris 

Otrdien, 10.septembrī, Liepājas tiesa apstiprināja Liepājas metalurga tiesiskās aizsardzības procesa (TAP) pasākumu plānu, kas nosaka pasākumus uzņēmuma darbības atjaunošanai. "Liepājas metalurgam" šomēnes ir jāpiesaista apgrozāmie līdzekļi, kas vēlāk pārvērtīsies akcijās, un mēneša laikā jāatsāk ražošana.

TAP laikā administratora pienākumus uzņēmumā veiks Haralds Velmers, kurš atzinis, ka uzņēmumam jāpiesaista apgrozāmie līdzekļi un ražošana jāatsāk jau septembrī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas