Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

airBaltic lidmašīnas šasijas bojājumu saista ar ražošanas defektu

Lidsabiedrības airBaltic lidmašīnas Bombardier Q400 NextGen šasijas bojājums, kura dēļ lidaparāts septembrī bija spiests veikt ārkārtas nosēšanos lidostā Rīga, visticamāk, saistīts ar ražošanas defektu, nevis ekspluatācijas defektu, intervijā LNT raidījumā 900 sekundes sacīja Civilās aviācijas aģentūras (CAA) vadītājs Māris Gorodcovs.

Gorodcovs skaidroja, ka salūzušais komponents nebija nokalpojis pat pusi no ražotāja paredzētā termiņa.

Pēc CAA vadītāja teiktā, patlaban ir veikti dažādi testi, izstrādāts izmeklēšanas ziņojuma projekts, kas nosūtīts iesaistītajām pusēm.

Vienlaikus Gorodcovs uzsvēra, ka nav kopsakarību starp septembra incidentu un decembra nogalē notikušo gadījumu, kad airBaltic lidmašīna bija spiesta nosēsties paaugstinātas drošības apstākļos. Pēdējā gadījumā šāds lēmums pieņemts, jo šasijas durvju indikators rādījis maldīgu informāciju, taču šasija nav bijusi bojāta.

Kā ziņots, septembrī tehnisku iemeslu dēļ airBaltic reiss BT641 ar lidmašīnu Bombardier Q400 NextGen no Rīgas uz Cīrihi starptautiskajā lidostā Rīga veica nosēšanos paaugstinātas drošības apstākļos. Lidmašīnai bija radušās problēmas ar priekšējo šasiju. Lidmašīnas ārkārtas nosēšanās dēļ neviens necieta.

Incidenta dēļ uz vairākām stundām bija slēgts lidostas Rīga skrejceļš.

Top komentāri

VVZ
V
Jā- un attēlā redzamajam lidaparātam nav nekāda sakara ar Dash8, kuram tā šasija salūza- Dash8 ir tāda lidojoša miskastīte ar diviem propelleriem, neērtām sēdvietām un durvīma, kas reti aizveras pareizi- tā, lai nav jāatgriežas lidostā tūlīt pēc pacelšanās, kā tas notika ar BT 316 Kopenhāgena- Rīga 16.decembrī.
VVZ
V
Šķūnī ražoti lidaparāti nevar būt kvalitatīvi pēc definīcijas. Dash 8 visādas ķezas vajā nepārtraukti- visbiežāk ir problēmas ar durvju aizvēršanu un to kontroles sistēmām. Šasijas salūšana vispār ir smags negadījums. Tagad vēl ir divi "šķūņa brīnumi" C300, uz kuru sāniem rotājas uzraksti "experimental". Šķūņa līmeņa lidaparāti, kombinēti ar šķūņa līmeņa tehnisko apkalpošanu, agri vai vēlu beigsies ar upuriem. Bet biļešu cenas gan nav "experimental", tās ir augstākas nekā normālajām lidsabiedrībām.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas