Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +18 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

airBaltic šogad stratēģiskā investora vēl nebūs

Līdz gada beigām vēl neizdosies nacionālajai lidsabiedrībai airBaltic piesaistīt stratēģisko investoru, otrdien vēstīja raidījums LNT Ziņas.

Satiksmes ministrs Uldis Augulis (ZZS) raidījumam atzina, ka divus gadus ilgušie stratēģiskā investora meklējumi vēl nedaudz ieilgs, jo līdz gada beigām, kā tas bija iecerēts līdz šim, vēl neizdosies pabeigt piesaistes procesu un izvēlēties kādu no diviem investoriem, ar kuriem šobrīd turpinās padziļinātas sarunas.

"Mums ir nepieciešams vēl papildu darbs no juridiskās puses, lai mēs sagatavotu visus dokumentus atbilstoši tām valsts interesēm, kas nepieciešamas. Visdrīzākais šobrīd, ka tās būs janvāra beigas, lai mēs varētu pieņemt lēmumus. Šobrīd nav arī steiga, lai sasteigtu. airBaltic ir ļoti labi rezultāti, tas ir spējīgs nodrošināt visu operacionālo darbību," sacīja ministrs.

Investori neesot no Krievijas vai NVS valstīm. Viens no tiem ir no Eiropas, otrs - ārpus tās. Ministrs vēl neatklāja, cik lielu airBaltic akciju daļu plānots investoram pārdot. Iepriekš tika pieļauta iespēja pārdot visas šobrīd valstij piederošās akcijas. Valdībai investora izvēlē joprojām galvenie kritēriji ir tas, lai airBaltic turpinātu attīstību, lidosta Rīga tiktu saglabāta kā bāzes lidosta, kā arī turpinātos reisu un flotes attīstība.

Šobrīd Latvijas valstij pieder 80% airBaltic akciju, bet finanšu investoram Aircraft Leasing 1, kuru šogad pārņēma Dānijas uzņēmējs Larss Tūsens, - 20% akciju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas