Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Attīstībai/Par! un Progresīvo saraksta līderi Rīgas domes vēlēšanās būs Staķis, Kossovičs, Jēkabsone-Žogota un Zeps

Apvienības Attīstībai/Par! un partijas Progresīvie (AP/P) kopīgā saraksta līderi Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās būs Rīgas mēra amata kandidāts, Saeimas deputāts Mārtiņš Staķis, Progresīvo Rīgas nodaļas vadītājs Mārtiņš Kossovičs, kā arī līdzšinējie domes deputāti Anete Jēkabsone-Žogota un Viesturs Zeps.

Kā šodien saraksta prezentācijas pasākumā informēja politiskā spēka pārstāvji, kopīgajā sarakstā iekļautas 63 personas, tostarp Progresīvo ģenerālsekretārs Miroslavs Kodis, partijas līdzpriekšsēdētāja Antoņina Ņenaševa, transporta jomas eksperts Jānis Meirāns, uzņēmējs Arnis Bikšus, Latvijas Mākslas akadēmijas profesors Aigars Bikše, tēlnieks Ivars Drulle, dzejniece Rūta Mežavilka un līdzšinējā Rīgas domes deputāte, pedagoģe Iveta Ratinīka.

No Progresīvajiem partiju kopīgajā sarakstā iekļauti arī partija līdzpriekšsēdētājs Edmunds Cepurītis, Samariešu atbalsts mājās vadītājs Viesturs Kleinbergs, uzņēmēja un dizainere Tereze Gruntmane, kā arī Rīgas Kino muzeja kuratore Agnese Logina.

Partiju kopīgajā sarakstā Rīgas domes vēlēšanās startēs Īrijas un Latvijas Tirdzniecības kameras valdes priekšsēdētāja Ilze Krēsliņa, Eiropas Parlamenta deputāta Ivara Ijaba (AP) palīdze Dace Bargā, Rīgas Stradiņa universitātes Komunikācijas fakultātes vadošā pētniece Agita Misāne.

Sarakstā iekļauti arī Teikas apkaimes biedrības dibinātāja, valdes priekšsēdētāja Selīna Vancāne, uzņēmēja nekustamo īpašumu apsaimniekošanas jomā, Sarkandaugavas attīstības biedrības vadītāja Alija Turlaja un Mežaparka Attīstības biedrības vadītājs Kaspars Gailītis.

Savukārt sarakstu noslēgs bezatkritumu asociācijas Zero Waste Latvia valdes locekle Mairita Lūse, Latvijas Lauku foruma pārstāvis Āris Ādlers un līdzšinējais Rīgas domes deputāts Māris Mičerevskis.

AP/P pārstāvji informēja, ka sarakstā ir vismaz 11 kandidātu no Rīgas apkaimju biedrībām, tai skaitā šo biedrību vadītāji, un lielākā daļa kandidātu ir pilsoniski aktīvi arī citās sabiedriskās organizācijās. Vismaz trešdaļai kandidātu ir praktiska pieredze uzņēmējdarbībā. Vēl vairāk kandidātu ir studējuši ārvalstīs vai ieguvuši pasaules pieredzi. Vismaz ceturtā daļa kandidātu bijuši saistīti ar pašvaldību pārvaldi - kā deputāti, darbinieki vai speciālisti. Sarakstā ir vairāku tautību pārstāvji. "43% kandidātu ir sievietes un 100% no kandidātiem solidarizējas ar sieviešu tiesībām", piebilda apvienības pārstāvji.

Politiskie spēki 18.februārī paziņoja par kopīgu startu Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās, šādi "apvienojot moderni eiropeiskos spēkus Latvijas galvaspilsētā", norāda politiķi.

Top komentāri

Pūce malacis!
P
Veco komunistu bandu likvidēja! Vēl Mārtiņu Staķi par mēru un Rīga no dzelmes atkal pamazām augšā celsies. Citas iespējas nav un nebūs, jo Ušakovam līdzīgi monstri, mērgļi un izdzimteņi to vien gaida, lai varētu Rīgu degradēt un noslaukt.
Latvju puika
L
Par šitiem arī balsošu ! Pūce īsts vecis, izspārdīja to Rīgas Domes okupantu midzeni !
Tikai par PAR!
T
Nav nevienas tik cilvēcīgas un progresīvas partijas, un tās cilvēki ir latviešu tautas ZELTS!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas