Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Bolt elektriskajiem skrejriteņiem ieviesta braucēju skaita ierobežošanas sistēma

Koplietošanas platformas Bolt elektriskajiem skrejriteņiem ieviesta braucēju skaita ierobežošanas sistēma, lai novērstu braucienus divatā, aģentūru LETA informēja "Bolt" pārstāvji.

"Bolt" elektrisko skrejriteņu nomas vadītājs Latvijā Fēlikss Igaunis norāda, ka drošas braukšanas veicināšana un nelaimes gadījumu novēršana ir sarežģīts izaicinājums, ar ko saskaras elektrisko skrejriteņu operatori visā pasaulē.

Igaunis arī min, ka braukšana ar elektrisko skrejriteni, kad uz tā atrodas vairāk nekā viens cilvēks, ir ārkārtīgi bīstama, un tas ir pret skrejriteņu nomas lietošanas noteikumiem. Pagājušajā gadā tas bija biežs negadījumu cēlonis lietotājiem visā pasaulē, izraisot aptuveni 5% no visiem "Bolt" reģistrētajiem negadījumiem.

Lai risinātu aktuālākos drošības jautājumus un uzlabotu nozares drošības standartus, "Bolt" šobrīd strādā arī pie pretslīdēšanas - bremzēšanas sistēmas uzlabošanas un reakcijas testa izveides, lai novērstu braukšanu reibumā, norāda "Bolt" pārstāvji.

"Bolt" skrejriteņi no trešdienas būs pieejami braucieniem Rīgā un Liepājā, bet Daugavpilī, Ventspilī, Ogrē, Jūrmalā, Valmierā, Rēzeknē un Jelgavā - šīs nedēļas laikā. 

"Bolt" ir starptautisks transporta tīklu uzņēmums, kura galvenā mītne atrodas Tallinā. "Bolt" darbojas 45 valstīs Eiropā un Āfrikā, nodrošinot dažādus mobilitātes pakalpojumus, tostarp kopbraukšanu, koplietošanas automašīnas un skrejriteņus, kā arī ēdiena un pārtikas preču piegādi. Igaunijā reģistrētā kopbraukšanas platforma "Bolt" dibināta 2013.gadā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas