Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Delna sāk vākt parakstus, lai noteiktu pienākumu publicēt Saeimas komisiju audio ierakstus

Sabiedrība par atklātību Delna sabiedrības iniciatīvu portālā Manabalss.lv sākusi vākt parakstus, lai parlamentam noteiktu pienākumu nodrošināt Saeimas komisiju audio ierakstu pieejamību.

Delnas pietiekumā uzsvērts, ka patlaban Saeimas kārtības rullis nosaka, ka Saeimā pastāv 10 pastāvīgās komisijas, kurās tiek skatīti deputātu virzītie likumprojekti, priekšlikumi un citi jautājumi. Saeimas komisijas ir tās, kur notiek galvenās diskusijas par valstiski svarīgiem jautājumiem un likumprojektiem. Pašlaik esošais regulējums nenosaka pienākumu Saeimas komisijām publiskot to sēžu audioierakstus, kā rezultātā neesot iespējams sekot līdzi Saeimas deputātu darbam un argumentācijai komisijas sēdēs, pausts iniciatīvā.

Delna rosina Saeimu papildināt Saeimas kārtības rulli ar normu, ka komisiju sēžu audioierakstus piecu darba dienu laikā pēc sēdes beigām jāievieto mājaslapā www.saeima.lv.

Patlaban esošais regulējums paredz to, ka personai, lai saņemtu komisijas sēžu ierakstu, ir jāiesniedz iesniegums Saeimas lietvedībā un tikai pēc iesnieguma izskatīšanas tai ir pieejams pieprasītās sēdes ieraksts, skaidroja Delna.

Biedrības ieskatā Saeimas komisijas sēžu ierakstu ievietošana mājaslapā dotu iespēju jebkuram sabiedrības loceklim sekot līdzi deputātu un citu atbildīgo personu darbam Saeimas komisijās bez liekas birokrātijas. "Saeimas komisijas ir tā vieta, kur deputāti diskutē un pieņem lēmumus par plenārsēdē skatāmajiem likumprojektiem un citiem jautājumiem, kuri ietekmē visus Latvijā dzīvojošos cilvēkus. Komisijas sēžu ierakstu publiskošana ir solis uz priekšu atvērtai un visiem pieejamai likumdevējvarai," ir pārliecināta Delna.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jaunnedēļ gaidāms mierīgs un silts laiks

Jaunnedēļ Latvijā ieplūst silta gaisa masa, kas noteiks gaisa temperatūras paaugstināšanos, daudzviet termometra stabiņam pakāpjoties līdz +20 grādu atzīmei, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas u...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas