Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Junior Achievement Worldwide nominēta Nobela Miera prēmijai

Tikko noslēgusies nomināciju izvirzīšana Nobela Miera prēmijai: viens no nominantiem ir pasaules lielākā jauniešu izglītības organizācija Junior Achievement Worldwide, kura jau vairāk nekā 30 gadus darbojas un dod savu ieguldījumu arī praktiskās uzņēmējdarbības izglītībā Latvijā.

Tas ir pagodinājums visam “Junior Achievement” tīklam, mūsu ieguldītajam darbam, kas veicina sistēmiskas pārmaiņas izglītībā visā pasaulē,” atzīst “Junior Achievement Latvia” vadītājs Jānis Krievāns.

Nominantus Nobela Miera prēmijai var izvirzīt tikai valstu vadītāji un atsevišķas vēlētas amatpersonas, vairāku jomu profesori, Nobela prēmijas laureāti un citi sabiedrībā cienīti cilvēki. Lai gan atbilstoši oficiālajiem noteikumiem nominācijām ir jābūt anonīmām 50 gadus, “Junior Achievement” ir saņēmis atļauju informēt par to, ka jauniešu izglītības organizācijas tīklu ir nominējis izcils starptautisko attiecību un tiesību zinātņu profesors.

“Ir zināms, ka uz viņu iespaidu atstāja mūsu organizācijas plašā sasniedzamība visā pasaulē, lielais jauniešu skaits, kuriem ik gadu sniedzam iespēju atklāt sevi uzņēmējdarbībā un mūsu spēja pozitīvi ietekmēt izglītības mērķus valstīs, kurās strādājam,” stāsta Krievāns.

Vēsturiski nabadzība un bezdarbs ir bijis viens no biežākajiem politiskās nestabilitātes, vardarbības un kara iemesliem. Pat šajā pandēmijas laikā izglītojot jauniešus ekonomikā un veicinot viņu finanšu pratību, “Junior Achievement” pārstāvniecības visā pasaulē veicina drošas un miermīlīgas sabiedrības veidošanos. Mūsu vīzija ir pasaule, kurā jauniem cilvēkiem piemīt prasmes un domāšanas veids, kas ļauj veidot plaukstošu sabiedrību. “Junior Achievement” sniegtās zināšanas ietekmē cilvēku visu tālāko dzīvi. Mūsu organizācijas ietekme ir jūtama dažādās valstīs, mēs aizvien paplašinām savu darbību.

“Junior Achievement Worldwide” ir 340 filiāles 115 valstīs. Organizācijas vadītājs Ašīšs Advani atzīst, ka miers pasaulē būs iespējams tikai tad, ja jauniešiem savās zemēs būs iespēja veidot savu ekonomisko labklājību. “Mūsu organizācija ir pagodināta saņemt šo nomināciju. Mēs solām neapstāties un turpināt darbu, lai jaunieši apgūtu dzīvei noderīgas prasmes. Mēs esam pārliecināti, ka šie jaunie cilvēki spēs atrisināt pasaules sarežģītākās problēmas un būs rītdienas līderi,” viņš saka.

Latvijā “Junior Achievement” darbojas jau vairāk nekā 30 gadu – kopš 1991.gada. “Eiropā aprobētu un Latvijas vajadzībām pielāgotu uzņēmējdarbības izglītības programmu katru gadu apgūst aptuveni 120 000 skolēnu visā Latvijā. Mēs sakām paldies 260 izglītības iestādēm un vairāk kā 600 skolotājiem, mūsu partneriem un atbalstītājiem – visi kopā mēs sniedzam jaunajai paaudzei vērtīgas zināšanas finanšu pratībā, ekonomikā, uzņēmējdarbībā,” saka “JA Latvia” vadītājs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas