Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Latvijas gaisa satiksmei nebūs jāmaksā dividendes no peļņas par 2019.-2023.gadu

Par gaisa satiksmes organizēšanu Latvijā atbildīgajai AS Latvijas gaisa satiksme nebūs jāmaksā dividendes no prognozētās pārskata gada peļņas par 2019.-2023.gadu, otrdien nolēma valdība.

Ministru kabineta rīkojuma Par valstij dividendēs izmaksājamo valsts akciju sabiedrības Latvijas gaisa satiksme peļņas daļu par 2019.-2023.gadu mērķis ir noteikt kapitālsabiedrības stratēģijā atšķirīgu prognozējamo dividendēs izmaksājamo peļņas daļu.

Rīkojums paredz atļaut Latvijas gaisa satiksmes stratēģijā noteikt, ka kapitālsabiedrībai nav jāmaksā dividendes no prognozētās pārskata gada peļņas par 2019.-2023.gadu.

Ministru kabineta rīkojums stājas spēkā tā parakstīšanas brīdī.

Ņemot vērā Latvijas gaisa satiksmes darbību valstij stratēģiski svarīgā nozarē, kas saistīts ar augstu pakalpojumu drošuma un drošības prasību ievērošanu, finansējums, ko kapitālsabiedrība saņem no gaisa telpas lietotājiem par aeronavigācijas pakalpojumu sniegšanu, vidējā termiņa darbības ietvaros ir jāsaglabā kapitālsabiedrības rīcībā tās tehniskās un tehnoloģiskās darbības pilnveidošanai, lai nodrošinātu ilgtermiņa attīstību un aeronavigācijas pakalpojumu kvalitātes un drošuma paaugstināšanai, teikts valdības rīkojuma anotācijā.

Stratēģijā minētajā laika periodā līdz 2023.gadam kapitālsabiedrībai ir nepieciešami ieguldījumi aptuveni 51 miljona eiro apmērā.

Nozīmīgākie investīciju projekti saistīti ar gaisa satiksmes vadības kontroles pakalpojuma spēju attīstību, kur galvenie virzieni ir esošās ēkas pārbūve ar jauna gaisa satiksmes vadības torņa kompleksa piebūvi un aprīkošana. Plānotās izmaksas būvniecībai un torņa aprīkošanai ar integrētām sistēmām ir vismaz 23 miljoni eiro nākamajos piecos gados.

Nozīmīgs attīstības posms ir gaisa satiksmes vadības un atbalsta sistēmu attīstība un uzturēšana 8,5 miljonu eiro apmērā. Sistēmu modernizācija un turpmāka attīstīšana ļauj nodrošināt to atbilstību reglamentējošajām prasībām un visjaunākajām tendencēm, tās padarot par ārkārtīgi būtisku rīku gaisa satiksmes drošā un efektīvā pārvaldībā un uzņēmuma informācijas tehnoloģiju drošības līmeņa paaugstināšanā.

Aeronavigācijas pakalpojumu drošuma uzlabošanas virzienā svarīgas ir investīcijas augstas frekvences daudzvirzienu radiobāku (VOR/DME) tīkla paplašināšanai un modernizācijai augstas precizitātes navigācijas sistēmas (PBN) nodrošināšanai 2,8 miljonu eiro apmērā.

Būtisks projekts, kas pilnveidos novērošanas pakalpojumu, ir MSS-W RIX sistēmas paplašināšana, kas ļaus paplašināt novērošanas pārklājumu, lai ietvertu visu Rīgas lidojumu informācijas reģiona zonu un nodrošinātu pārklājumu lidostas Liepāja rajonā. Investīciju apmērs ir 3,06 miljoni eiro.

Ņemot vērā minēto, Satiksmes ministrija ierosināja Ministru kabinetam pieņemt lēmumu, ar kuru atļaut Latvijas gaisa satiksmes stratēģijā noteikt, ka kapitālsabiedrībai nav jāmaksā dividendes no prognozētās pārskata gada peļņas par 2019.-2023.gadu.

Pērn Latvijas gaisa satiksme strādāja ar 30,764 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 1,8% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa samazinājās par 24,1% un bija 2,457 miljoni eiro.

Latvijas gaisa satiksme ir 100% valsts uzņēmums, tā pienākums ir nodrošināt gaisa telpas lietotājus ar aeronavigācijas pakalpojumiem.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas