Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +15 °C
Apmācies
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Nepilsoņu kongress sūdzas NATO par Drošības policiju

Nepilsoņu kongresa valdes priekšsēdētāja Elizabete Krivcova nosūtījusi vēstuli NATO ģenerālsekretāram Andersam Fogam Rasmusenam, kurā pauž viedokli, ka Drošības policija (DP) destabilizē situāciju valstī. Šāds paziņojums izplatīts dažas dienas pēc Drošības policijas publiskotā pārskata. Tajā nosauktas vairākas krievvalodīgo intereses pārstāvošas organizācijas, tostarp Nepilsoņu kongress, kuras rada nozīmīgus riskus Latvijas konstitucionālai iekārtai.

"Nesen Latvijā tika dislocēts NATO karaspēka kontingents, trīskāršota gaisa telpas patrulēšana un pastiprināti Baltijas valstu jūras spēki – tas viss tika izdarīts drošības veicināšanas labad. Taču valsts stabilitāte un drošība ietver sevī ne tikai ārējos, bet arī iekšējos faktorus. Diemžēl 19.maijā publicētais Latvijas Drošības policijas ikgada pārskats rāda, ka situāciju valstī destabilizē tie, kas ir aicināti sargāt mieru un stabilitāti," teikts Nepilsoņu kongresa vēstulē.

"No vienas puses Latvijas valdība uztraucas par riskiem, kas saistīti ar krieviski runājošo minoritāti, un iespējamo etniskās spriedzes kāpināšanu no ārzemēm nākošo manipulāciju rezultātā. No otras puses valdībā esošās partijas provocē mazākumtautību pārstāvjus protestēt, piedāvājot vēl vairāk ierobežot krievu valodas izmantošanu skolās, plānojot pieņemt Satversmes preambulu par etnisko latviešu nācijas vadošo lomu, ieviešot TV kanālu cenzūru un kriminālatbildību par atšķirīgiem uzskatiem attiecībā uz vēstures notikumiem. Drošības policijas ikgada pārskats uzskata valdības kritiku un uzstāšanos mazākumtautību tiesību aizstāvēšanai par draudiem valstij" raksta Krivcova.

Jau vēstīts, ka, aprakstot Krievijas īstenoto tautiešu politiku, DP izveidojusi atsevišķu personu un organizāciju darbības sīkāku aprakstu. "Īpaša vieta" pārskatā atvēlēta Aleksandram Gapoņenko, Latvijas Sabiedrisko organizāciju padomei, Nepilsoņu kongresam un tā saucamajām antifašistu organizācijām.

DP uzskata, ka Krievijas īstenotā tautiešu politika Latvijā šobrīd rada nozīmīgākos riskus valsts konstitucionālajai iekārtai, tās teritoriālajai integritātei un suverenitātei. Turklāt pārskatā minēto organizāciju nekritiskais atbalsts agresijai Ukrainā, lai radītu spriedzi un šķelšanos Latvijā, parāda, ka tautiešu organizāciju un Krievijas retorikas sakritība nav nejaušība, bet gan likumsakarība. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas