Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Pasažieru vilciens sāk darbu ar daudzfunkcionāliem mobiliem kases aparātiem

A/s Pasažieru vilciens sākusi izmantot jaunus daudzfunkcionālus plaukstas izmēra mobilos kases aparātus, kas nodrošina gan biļešu pārdošanu, gan visu biļešu veidu validāciju, lietojot ierīces tiešsaistē, portālu Diena.lv informēja uzņēmuma mārketinga daļas vadītāja Aija Babre.

Viņa norādīja, ka šis gads bija pārejas periods pasažieru pārvadājumu nozarē, lai pielāgotu vai ieviestu kases aparātus, kas atbilst Ministru kabineta noteikumos noteiktajām tehniskajām prasībām, lai būtu ērta apkalpošanas un caurspīdīga uzskaites sistēma.

"Tomēr galvenokārt tas ir praktisks ieguvums gan pasažieriem, gan personālam, jo kopumā 120 jaunos mobilos kases aparātus visos vilcienu reisos lietos konduktori kontrolieri, kuri turpmāk ar vienu ierīci pārdos biļetes un validēs gan elektroniskās, gan visa veida papīra biļetes, tai skaitā abonementa biļetes, skenējot uz tām uzdrukāto 2D svītrkodu," stāsta Babre un aicina pasažierus savu biļeti vienmēr glabāt rūpīgi, nelocīt un neburzīt, kā arī saglabāt līdz brauciena beigām. Tāpat abonementa biļetes nedrīkst laminēt, atgādina Pasažieru vilciens.

Mobilo kases aparātu programmatūra ir izstrādāta speciāli Pasažieru vilciena biļešu tirdzniecības vajadzībām uz Latvijā radītā Tiki-Taka Pay kases aparātu bāzes.

Pasažieru vilciens norāda, ka mūsdienās maksājumu karšu lietošana kā viens no norēķinu veidiem arī sabiedriskajā transportā ir pašsaprotams, tāpēc turpinās darbs pie projekta nākamās fāzes, kuras rezultātā šie mobilie kases aparāti varēs pieņemt maksājumus ar dažādu veidu norēķinu kartēm.

Babre atgādina, ka biļeti aizvien ir ērti un lētāk par 5% vai 10% iegādāties Pasažieru vilciena mobilajā lietotnē, lai mazinātu tiešu saskarsmi ar naudu un cilvēkiem, kā arī uzzināt operatīvo informāciju par izmaiņām vilcienu kustībā. Tāpat, lai justos vēl drošāk vīrusa infekcijas izplatības apstākļos, cilvēki tiek aicināti pēc iespējas pārvietoties dienas vidū, kad biļetēm vairākiem reisiem no 12. oktobra ir piemērota 20% atlaide.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas