Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +13 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

Saskaņas kongresu vēro Valsts domes vicespīkera palīgs

Pirmsvēlēšanu gaisotnē sestdien uz kongresu sabrauca apvienībā _Saskaņas centrs _ietilpstošās partijas Saskaņa biedri. Kritizēja varas partijas un stādīja programmu ar ko vilināt vēlētājus. Nekā Personīga žurnālisti kongresa dalībnieku rindās nejauš pamanījuši kādu viesi no ārzemēm. No pēdējām rindām Saskaņas kongresu vēroja Oļegs Bondarenko.

Viņam ir dažādi tituli - žurnālists, politologs. Bet svarīgākais darbs – viņš ir palīgs Krievijas domes deputātam Aleksandram Babakovam. Babakovu Krievijas prezidents Vladimirs Putins nesen iecēla jaunizveidotā amatā – par speciālo pārstāvi tautiešu jautājumos.

Bondarenko Saskaņas sanāksmē draudzīgi parunāja ar Saeimas deputātiem Meļņikovu, Potapkinu, Sakovski un Ādamsonu. Taču kongresu vēroja tikai 25 minūtes, jo tas notika viņam nesaprotamajā latviešu valodā. Uz jautājumus – ko darījis partijas sanāksmē Bondarenko atbildēt izvairijās. Vien attrauca, ka Rīgā viņam esot daudz draugu.

Oļegs Bondarenko ir ne tikai žurnālists, bet pieredzējis politiķis. Maskavā karjeras pirmsākumos vadījis jauniešu partiju За Родину (Par dzimteni). Tā vairākkārt piketējusi pie Latvijas vēstniecības Maskavā pret krievvalodīgo apspiešanu Rīgā. Pirms 8 gadiem, kad uz Uzvaras svētkiem Maskavā aizbrauca Vaira Vīķe Freiberga, kopā ar domes deputātu Dmitriju Rogozinu Bondarenko draudēja fašistus atbalsotšās valsts prezidenti neizlaists no vēstniecības.

Vēlāk Bondarenko pārcēlās uz Ukrainu. Izveidoja Krievijas – Ukrainas informācijas centru. To uztur Krievijas domes deputāts Babakovs.

Oļegs Bondarenko bija pirmajās rindās Ukrainā, kad šīs valsts parlaments lēma par krievu valodas atzīšanu par valsts valodu. Bondarenko kā viedokļa līderis uzstājās televīzijā.

Citā intervijā Bondarenko Baltiju un Latviju dēvē par galveno problēmu Krievijas tuvējā pierobežā. Un prognozē, ka krievu valoda iegūs oficiālās valodas statusu Eiropā.

Par krievu valodas tiesībām Bondarenko iepriekš iestājies arī Latvijā. Pirms gada bija starp aicinātajiem viesiem saskaņieša Jāņa Urbanoviča rīkotajā BALTIJAS FORUMA sanāksmē. Saskaņas kongresā šonedēļ gan Bondarenko uzruna izpalika. Šonedēļ gan ne Urbanovičs, ne Ušakovs par Bondarenko ierašanos izlikās nezinām. Abi arī apgalvoja, ka šādu cilvēku pat nepazīstot.

Ušakovs, apgalvojot, ka Bondarenko nav sastapis, gan nedaudz samelojās. Pagājušā gada novembrī publicēts raksts Krievijā iznākošā laikrakstā Московский Комсомолец (Maskavas komjaunietis). Zem virsraksta Krievvalodigie parādīs mēli varai atrodama intervija ar Rīgas mēru Nilu Ušakovu. Intervētājs – Oļegs Bondarenko.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas