Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +11 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ulubele lūdz ziedot no dzīvokļa Rīgā izņemto 58 suņu uzturēšanai

Dzīvnieku patversme Ulubele lūdz finansiālu palīdzību no dzīvokļa Pārdaugavā jūnijā izņemto 58 suņu uzturēšanai, paužot nožēlu, ka pusotra mēneša laikā ar patversmi aizvien nav noslēgts līgums par dzīvnieku uzturēšanu, aģentūru LETA informēja dzīvnieku patversmē.

Ulubele pārstāvji atgādina, ka 26. jūnijā šausminošos apstākļos turētie 58 mazie suņi, pateicoties policijas operatīvai rīcībai, tika izglābti un nonāca Ulubeles aprūpē. Suņi patversmē uzturas jau pusotru mēnesi, kur tiek aprūpēti un ārstēti.

Visu 58 dzīvnieku uzturēšana šajā laikā tika nodrošināta brīvprātīgi un nu līdzcilvēku ziedotie līdzekļi ir beigušies, atzīst patversmē.

"[..] neskatoties uz policijas priekšzīmīgi veikto darbu, ierēdņi joprojām nedara savu darbu," kritiski ir patversmes pārstāvji, atklājot, ka līgums ar patversmi par suņu uzturēšanu nav noslēgts un to tālākais liktenis aizvien nav skaidrs.

"Suņuku uzturēšanai nepieciešama nauda, jo darbiniekiem ir jāizmaksā algas, zāļu tirgotavām un veterinārajām klīnikām jāmaksā par pakalpojumiem, mazuļiem jāpērk kvalitatīva barība," norāda patversmē.

Ulubeles pārstāvji atklāj, ka daļai no suņiem ir dažādas acu traumas, jo tie iepriekš ir dzīvojuši neiedomājamā šaurībā būros un, visticamāk, ar nagiem un/vai zobiem ir savainojuši viens otru. Starp suņiem ir arī dzīvnieki ar ādas problēmām, zemu imunitāti vai pārtikas alerģiju.

"Katru dienu Ulubeles darbinieki veic ārstu nozīmētās procedūras, aprūpē, socializē," informē Ulubele pārstāvji.

Tāpēc patversme lūdz iedzīvotājus finansiāli atbalstīt patversmi, aicinot ziedot uz tās mājaslapā pieejamo bankas kontu.

Tikmēr Rīgas Pašvaldības policija (RPP) pārstāvis Toms Sadovskis aģentūrai LETA pastāstīja, ka saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksu lietvedība saistībā ar suņiem nosūtīta Rīgas domes administratīvajai komisijai, kura to izskatīs 20. augustā. Tad arī varētu tapt zināms suņu tālākais liktenis.

Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodekss paredz, ka par cietsirdīgu izturēšanos pret dzīvniekiem un dzīvnieku nogalināšanas prasību pārkāpšanu uzliek naudas sodu fiziskajām personām no septiņiem līdz 350 eiro, bet juridiskajām personām - no 15 līdz 700 eiro, konfiscējot dzīvniekus vai bez konfiskācijas.

Jau ziņots, ka RPP darbinieki 26. jūnija pēcpusdienā no kāda dzīvokļa Pārdaugavā izņēma 58 suņus, kas turēti antisanitāros apstākļos, tostarp Jorkšīras terjerus, špicus un toiterjerus. Dzīvoklī palika četri suņi, kuriem, pēc saimnieces teiktā, esot diabēts, tādēļ tiem nepieciešami speciāli medikamenti.

Suņi tika konfiscēti pēc tam, kad RPP darbinieki bija saņēma informāciju par kādu dzīvokli Pārdaugavā, kur antisanitāros apstākļos tika turēti suņi. Ieejot dzīvoklī un novērtējot dzīvnieku turēšanas apstākļus, pašvaldības policisti tajā konstatēja spēcīgu izkārnījumu smaku, kā arī izkārnījumus un citas nenosakāmas izcelsmes smirdīgas vielas uz grīdas. Pāris vietās kārtības sargi starp suņiem pamanīja arī žurkas, kuras, acīmredzot, bija ievākušās dzīvoklī antisanitāro apstākļu dēļ. Tika pieņemts lēmums dzīvniekus izņemt.

Visi izņemtie dzīvnieki tika nogādāti dzīvnieku patversmē Ulubele, taču par dzīvnieku labturības prasību noteikumu pārkāpumu sākta administratīvā lietvedība.

Top komentāri

Vietējais
V
Ulubele pati nav nokārtojusi savas saistības un tāpēc naudu nesaņem ! Kad viņi sāks ievērot likumu tad arī lai kaut ko prasa no valsts ! Ulubele nav suņus reğistrējusi uz savu uzņēmumu un tas ir likuma pārkāpums Ja tie nav viņu suņi tad visi var vest tos mājās neko neorasot patversmei !
labais
l
ziedot un tik ziedot dzīvniekiem.Kad es no patversmes gribēju paņemt suni,kā mani tirdīja un pazemoja.Tad es tāds un tāds,nevarēšu laikā izvest pastaigās utt.Man radās priekšstats,ka man nemaz negrib suni dot,lai tik ziedotājiem būtu kam ziedot.Nopirku sunīti mazu un ir labi.pēc mēneša redzu ,ka ss sludinājumos vēl tas pats suns mētājās no jauna .kaut kā nesaprotu to politiku.
Katram sava doma
K
Diez vai kāds grib ņemt pussprāgušu un izmocītu suņuku,piedevām par to vēl maksājot bargu naudu. Nē,paldies,tieciet vien paši galā vai atdodiet suņus saimniecei. Apnicis lasīt ,ka nepārtraukti suņiem un kaķiem jāziedo. Piedodiet,es labāk ziedoju kādam nelaimē nonākušam cilvēkam vai lai kādam cilvēkam glābtu dzīvību.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas