Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +21 °C
Apmācies
Pirmdiena, 1. jūlijs
Rimants, Imants, Ingars, Intars

Vienotība neplāno konsultācijas par valdības veidošanu; vispirms vēlas noskaidrot, ar cik balsīm Saeimā var rēķināties

Partijas Vienotības pārstāvji patlaban neplāno politiskās konsultācijas ar citiem politiskajiem spēkiem, jo vispirms vēlas noskaidrot, vai valdības atbalstam tā var nodrošināt 23 balsis, aģentūru LETA informēja Vienotības valdes loceklis Kārlis Šadurskis.

Kā norādīja deputāts, "ja veidojam valdību, jābūt skaidrībā, ar cik balsīm varam operēt". Ja šo 23 balsu neesot, tad esot skaidrs, ka Vienotība nav lielākais centriski labējais spēks. Šādā variantā valdības veidošanas iniciatīva būtu jāuzņemas Zaļo un zemnieku savienībai (ZZS).

Šadurskis gan patlaban nevēlējās prognozēt, kurš no variantiem būtu ticamāks.

Vienotības pārstāvji, visticamāk, skaidrībā ar balsu skaitu tikšot otrdien, 15.decembrī, kad plānots sasaukt valdes un frakcijas kopsēdi. Pirmdien vairāki deputāti atradīšoties ārpus Rīgas.

Kā ziņots, pēc pirmajām politiskajām konsultācijām arvien reālāks kļūst scenārijs, ka tieši ZZS varētu izvirzīt nākamo premjera amata kandidātu.

ZZS jau paudusi gatavību izvirzīt premjera amata kandidātu, kaut līdz šim partneri uzskatīja, ka iniciatīva valdības veidošanā jāuzņemas Vienotībai. Gan neoficiāli, gan publiski kā iespējamie kandidāti no ZZS puses tiek minēti zemkopības ministrs Jānis Dūklavs, Liepājas domes priekšsēdētājs Uldis Sesks, labklājības ministrs Uldis Augulis un deputāts Māris Kučinskis. Tiek gan norādīts, ka Dūklavs varētu nebūt pārāk ieinteresēts kļūt par premjerministru. Savukārt Augulim ir ļoti negatīvs reitings, līdz ar to viņa virzīšana premjera amatam būtu pretrunā ar pašas ZZS proponēto principu, ka nākamajam premjeram jābūt arī atbalstam sabiedrībā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas