Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +21 °C
Smidzinošs lietus
Pirmdiena, 1. jūlijs
Rimants, Imants, Ingars, Intars

Vienotības spārni sāk pieslīpēties, lai frakcija paliktu vienota

Ja seši Vienotības deputāti nebūtu pasteigušies paust atbalstu Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS) premjera kandidātam Mārim Kučinskim, iekams vēl cerības uz nomināciju nebija zaudējis pašu partijas pretendents Kārlis Šadurskis, iespējams, viņš tagad veidotu valdību.

Tā vismaz uzskata daļa Vienotības biedru. Tagad partijai jācenšas iegūt cienījamas pozīcijas Kučinska valdībā, un tas būšot iespējams tikai tad, ja visi būšot vienoti. Tā uzskata gan Inesis Boķis no reģionu pārstāvju grupas un Ilze Viņķele no tā dēvētā sešnieka, gan Vienotības priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa.

Taču ZZS pirmdien tam, iespējams, vēl nenoticēja. Tāpēc tā Vienotībai iedeva nedēļu laika, cerot, ka tas šīs partijas dažādajām grupām ļaus, kā saka, izpausties visā krāšņumā. Ja to pārstāvji pa vienam sāktu nākt pie ZZS premjera kandidāta vai ZZS, solot atbalstu apmaiņā pret iespējām iekļauties varā, tā jau būtu acīmredzama Vienotības šķelšanās. Uz vaicāto, vai tāds bija ZZS slēptais nolūks, ZZS frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis Dienai atbildēja: "Katram spēlētājam kabatā ir dūži."

Arī uz citiem jautājumiem viņš reaģēja tikpat mīklaini, aicinot ielāgot: "Kas ir vakardiena, tā nav šodiena. Kas ir šodiena, tā nav rītdiena." Premjera kandidāts Kučinskis neplānojot individuālās tikšanās ar kādu atsevišķu grupu pārstāvjiem, jo šādas separātas sarunas varot tikai kaitēt valdības veidošanai.

Ar pirmo pārbaudījumu Vienotības valde pirmdien tika galā, izveidojot darba grupu, kurā ir visu iekšējo spārnu pārstāvji. Tā ikviens varot justies pārstāvēts oficiāli, lai nebūtu jāiet neformālie ceļi. Sarunās par valdības veidošanu piedalīsies priekšsēdētāja Āboltiņa, ģenerālsekretārs Artis Kampars, Saeimas deputāti Ilze Viņķele un Kārlis Šadurskis, iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis, finanšu ministrs Jānis Reirs, valdes loceklis Arvils Ašeradens, Valmieras mērs Jānis Baiks. Saņēmis Vienotības valdes aicinājumu rīkoties izlēmīgāk, Kučinskis tam arī atsaucās un, pretēji iepriekš plānotajam nākamās sarunas rīkot pēc nedēļas, uz tikšanos Vienotības deleģētos pārstāvjus ZZS aicinās jau ceturtdien.

Visu žurnālistes Ināras Egles rakstu Vienotības spārni sāk pieslīpēties, lai frakcija paliktu vienota lasiet trešdienas, 20.janvāra, laikrakstā Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas