Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +13 °C
Apmācies
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

Agešins saņēmis atkārtotus draudus no Tautas tribunāla

Otriden, 26. martā, 11. Saeimas Saskaņas centra frakcijas priekšsēdētāja vietniekam Valērijam Agešinam elektroniskajā pastā pienākusi kārtējā vēstule no tā saucamā Tautas tribunāla – jau ar atkārtotiem fiziskas izrēķināšanās draudiem, portālu Diena.lv informēja V.Agešins.

Viņš norādīja, ka vēstuli sūtījis Vācijas pilsonis Linards Grantiņš. Vēstule otrdien publicēta arī vietnē www.tautastribunals.eu un izsūtīta visiem Saeimas deputātiem.

Jau ziņots, ka politiskās apvienības Saskaņas centrs Saeimas frakcijas priekšsēdētāja vietnieks Valērijs Agešins Drošības policijai iesniedza iesniegumu par nacionālās apvienības Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK līdzpriekšsēdētāja Raivja Dzintara izteikumiem intervijā Neatkarīgajai Rīta Avīzei (NRA). Marta sākumā V.Agešins vērsās ar iesniegumu pie ģenerālprokurora Ērika Kalnmeiera, jo uzskatīja, ka R.Dzintars intervijā NRA paudis izteikumus, kuri, iespējams, bijuši vērsti uz nacionālā un etniskā naida kurināšanu.

NRA 27.februāra numurā bija publicēta intervija ar R.Dzintaru, kurā viņš teicis: "9.maijs ik gadus mums atgādina, ka joprojām esam apdraudēti, ka eksistē rusifikācijas draudi un ka joprojām te dzīvo milzīgs skaits Latvijas ienaidnieku, kuri pirmajā izdevīgajā mirklī aizmirsīs visu, kas solīts no tribīnes vai naturalizācijas eksāmenos, un nodos Latvijas valsti."

Pēc V.Agešina paziņojuma par vēršanos Ģenerālprokuratūrā interneta vietnē www.tautastribunals.eu publicēti rusofobiski apzīmējumi, kā arī draudi viņam. V.Agešins, piemēram, nodēvēts par "krievu nacistu", "okupantu švali", "nacistveidīgo slepkavu". "Tu un tavi tautas brāļi tuvākā laikā saņemsiet to, ko esat pelnījuši. Nav iznācis satikt nevienu tautu, kura par krieviem būtu izteikusies pozitīvi," rakstīts iepriekšminētajā interneta vietnē. Draudētāji arī sola, ka atriebība būs prātam neaptverama.

"Es nekavējoties vērsos pie ģenerālprokurora Ērika Kalnmeiera un Drošības policijas priekšnieka Jāņa Reinika ar prasību spert reālus soļus, lai ierobežotu organizācijas, kura acīmredzami veicina starpnacionālas nesaskaņas, darbību," stāsta V.Agešins. "Šodien es saņēmu jaunu vēstījumu no Linarda Grantiņa, kurā ir šādi vārdi: "Atkārtoju nelieti: Atriebība būs prātam neaptverama"," sacīja deputāts.

Otrdien V.Agešins sakarā ar saņemtiem draudiem atkārtoti vērsies Ģenerālprokuratūrā un Drošības policijā.

"Saņemtie draudi – tie arī apliecina, ka es strādāju pareizā virzienā. Visādiem grantiņiem ir jāgūst mācība par naida sēšanu un nacionālo nesaskaņu kurināšanu. Un es nepārtraukšu par to iestāties tikmēr, kamēr redzēšu personāžus, kuri propagandē naidu pret citām tautām, saslēgtus rokudzelžos," saka V.Agešins.

"Taču viens man nav skaidrs: kāpēc Latvijas tiesībsargājošās institūcijas nerīkojas? Ko viņi grib sagaidīt? Uzskatu, ka tiesībsargājošo institūciju vadībai beidzot ir jāattopas un jāķeras pie darba!" sacīja V.Agešins.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas