Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Aicina interneta vietnē diskutēt par enerģētiku

Ekonomikas ministrija izveidojusi diskusiju vietni internetā, aicinot ikvienu, kam rūp Latvijas enerģētikas politikas attīstība, dot savu ieguldījumu Latvijas ilgtermiņa enerģētikas politikas veidošanā, dalīties savā redzējumā, komentēt, uzslavēt un konstruktīvi kritizēt ministrijas izstrādāto Enerģētikas stratēģija 2030 projektu, portālu_ Diena.lv _informēja Ekonomikas ministrijā.

"Enerģētikas stratēģija 2030” Latvijas nākotnei ir viens no stratēģiski svarīgākajiem dokumentiem. Stratēģija noteiks ilgtermiņa virzienu, kādā dosimies gan energoapgādes drošībā, konkurētspējā, energoefektivitātē un arī zaļās enerģijas lietošanā," teica ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts. Viņš uzsvēra, ka šajos jautājumos jārada atklāts, strukturēts dialogs ar visām iesaistītajām pusēm – nozari, uzņēmējiem, iedzīvotājiem un arī zinātniekiem. "Interneta diskusiju platforma kāda dokumenta publiskai  apspriešanai ir vēl nebijis projekts Latvijas valsts pārvaldē, ko ceram novērtēs un izmantos maksimāli plašs interesentu loks, sniedzot savu ieguldījumu Latvijas enerģētikas politikā," uzsvēra D.Pavļuts.

Pēdējo pusgadu Ekonomikas ministrijas Enerģētikas departaments ir strādājis pie Enerģētikas stratēģijas 2030 projekta. Enerģētikas politiku turpmākajiem 20 gadiem plānots balstīt uz energoapgādes drošību, enerģijas konkurētspēju, efektīvu atjaunojamo energoresursu izmantošanu un energoefektivitātes palielināšanu.

Interneta vietnē ikviens interesents aicināts līdz šā gada 31.janvārim iesaistīties stratēģijas uzlabošanā un tapšanā, nākot klajā ar savu viedokli, komentāriem un skatījumu par Latvijā īstenojamo enerģētikas politiku. Lai atvieglotu apjomīgā dokumenta uztveršanu un komentēšanu, stratēģijas projekts ir sadalīts atsevišķās sadaļās, kurās iedzīvotāji aicināti paust savu viedokli katras sadaļas Diskusiju forumā.  Lai pievienotu savu komentāru, iedzīvotajiem jāpiereģistrējas portālā. Ekonomikas ministrija izvērtēs saņemtos priekšlikumus un iespēju robežās veiks attiecīgus precizējumus stratēģijas projektā.

Ministrija informēja, ka šā gada 25.janvārī Rīgā tiks organizēts plašs diskusiju forums Latvijas enerģētikas politikas stratēģija 2030.gadam, pieaicinot plašu ekspertu loku un rosinot profesionālu viedokļu apmaiņu par dažādiem enerģētikas politikas jautājumiem. Sīkāka informācija par foruma norisi tiks publiskota tuvākajā laikā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas