Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis
Neoficiāla informācija liecina, ka pie aizturētā atrasti vairāki desmiti tūkstoši eiro, bet kopējā kukuļa summa varētu būt krietni lielāka

Aizdomas par vērienīgu kukuļņemšanu saistībā ar Siguldas sporta kompleksa nodošanu ekspluatācijā

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) uzsācis kriminālprocesu aizdomās par kukuļa izspiešanu lielā apmērā saistībā ar Siguldas sporta kompleksa nodošanu ekspluatācijā, pirmdien, atsaucoties uz neoficiālu informāciju, vēsta Latvijas Televīzijas raidījums Panorāma. Latvijas Televīzijas rīcībā esošā informācija liecina, ka KNAB izmeklētāju redzeslokā nonācis būvuzraudzības uzņēmums SIA Jurēvičs un partneri.

Pašlaik gan KNAB sīkāku informāciju nesniedz, vien paziņojumā norāda, ka "KNAB uzsācis kriminālprocesu par, iespējams, kukuļa lielā apmērā izspiešanu par būvobjekta nodošanu ekspluatācijā un dokumentu viltošanu būvniecības objektā." 

Siguldas novada dome apstiprināja, ka korupcijas apkarotāju interese saistīta ar jau pērn nogalē pabeigto un iekārtoto Siguldas sporta kompleksu, kura nodošana ekspluatācijā krietni aizkavējusies.

"Mēs varam apstiprināt, ka pagājušajā nedēļā pašvaldībā bija ieradušies KNAB pārstāvji, kuriem tika uzrādīti un izsniegti nepieciešamie dokumenti. Tas ko mēs drīkstam teikt - apmeklējums nebija saistīts ne ar vienu Siguldas novada domes amatpersonu vai darbinieku," Latvijas Televīziju informēja domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics (Reģionu alianse). 

Kriminālprocesa ietvaros KNAB darbinieki pagājušās nedēļas ceturtdienā aizturējuši arī vienu SIA Jurēvičs un partneri darbinieku, taču nav zināms, vai tas ir uzņēmuma dibinātājs vai kāds cits darbinieks. Neoficiāli zināms, ka pie aizturētās personas atrasti pāris desmiti tūkstoši eiro, bet ir aizdomas, ka kukuļa kopējā summa ir krietni lielāka.

Latvijas Televīzijas žurnālistei Māri Jurēviču uzņēmuma birojā sastapt neizdevās, tāpat neizdevās sazināties telefoniski.

Uzņēmums Jurēvičs un partneri dibināts pirms vairāk nekā 20 gadiem. Lursoft datu bāzē pieejamā informācija liecina, ka 2015.gadā uzņēmums strādāja ar vairāk nekā pusmiljonu eiro lielu apgrozījumu, nopelnot 40 tūkstošus eiro, bet valstij nodokļos samaksājot 186 tūkstošus eiro. Uzņēmums apkalpojis vairākus zināmus klientus, tostarp StatoilLattelecom un LMT, kā arī valsts un pašvaldību iestādes, tostarp Siguldas novada domi.

Top komentāri

Spidola
S
Vai Rumpis, Freibergisa, Zatlers ir atskairijusies Latvijas pilsoniem par noteretajiem simtiem tukstosiem latu, kad sie slinkie, alkatigie paraziri apceloja pasauli ar pilnam lidmasinam it ka Latvijas uznemejiem, telodami melkejot Latvijas precu noietu tirgus un strategiskos investorus ( ar so frazi Latvijas politkani un diplomati devindesmitajos un velakos gadus izlaupia Latvijas valsti un apaga latviesu tautu).??? Ja kas tas visas sajas ekskursijas kapelu susds vienmer bija zaglis, korumpants Lesinskis- slesere?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas