Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Aktīvi pavasara sējas darbi varētu sākties nedēļas otrajā pusē

Aktīvi pavasara sējas darbi varētu sākties nedēļas otrajā pusē, aģentūrai LETA pauda lauksaimnieki.

Lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvās sabiedrības "Latraps" lauksaimniecības daļas vadītājs Ģirts Ozols norādīja, ka atsevišķās vietās Latvijā ir uzsākti pavasara sējas darbi, taču lauksaimnieku darba ritms ir ļoti atkarīgs no laikapstākļiem. Piemēram, pagājušajā nedēļā lietus dēļ sēšana nebija iespējama. Taču šonedēļ, uz nedēļas otro pusi laikapstākļiem uzlabojoties, paredzams, ka sēja noritēs pilnā sparā visur, kur būs sauss.

Arī graudkopības kooperatīva "VAKS" valdes priekšsēdētājs Indulis Jansons atzīmēja, ka lauksaimnieki sējas darbus varētu sākt šīs nedēļas laikā.

Savukārt Latvijas lauku konsultācijas un izglītības centra (LLKC) augkopības konsultants Andris Skudra pauda, ka aktīva sēja visā Latvijā nav sākusies, jo zeme ir pārmitra un pārlieku ķepīga. Ja neturpināsies lietus, uz sējas sākšanu zemnieki cer šīs nedēļas otrajā pusē, bet tas vēl nav līdz galam skaidrs.

Graudkopības kooperatīva "VAKS" pēc apgrozījuma ir otrs lielākais graudu kooperatīvs Latvijā, kas apvieno vairāk nekā 600 saimniecību Vidzemē un Latgalē. Kooperatīva pārziņā ir objekti Valmierā, Varakļānu, Gulbenes novados, kā arī Jelgavā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas