Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Apbalvoti JA Latvia finanšu pratības konkursu laureāti

Izglītības organizācija Junior Achievement Latvia (JA Latvia) sadarbībā ar veikalu tīklu Pepco un izklaides centru Apollo Skypark apbalvoja JA Latvia finanšu pratības un radošuma konkursu Mana vārdnīciņa un Biznesa pasakas 2023./2024. mācību gada laureātus. Šajā mācību gadā konkursa 1. kārtā, kas norisinājās izglītības iestādes, piedalījās 717 skolēni 54 Latvijas izglītības iestādēs.

Konkursā “Mana vārdnīciņa” dalībai finālā tika iesniegti 148 labākie darbi no 28 izglītības iestādēm. Konkursa uzdevums bija kopā ar vēl 2 citu paaudžu pārstāvjiem izveidot ekonomikas terminu skaidrojošo vārdnīcu. Konkursā tika vērtēti skolēnu skaidrojumi tādiem ekonomikas terminiem kā norēķinu karte, labklājība, tirgus, alga, peļņa, atbildība un citi. Ar konkursa “Mana vārdnīciņa” laureātu sarakstu var iepazīties: šeit.

Finanšu pratības konkursa “Biznesa pasakas” žūrijas komisija saņēma 146 labākās pasakas no 29 izglītības iestādēm. Starp tām rūpīgi tika izvēlētas un apbalvotas 37 radošākās skolēnu pasakas. Sacerot un ilustrējot biznesa pasakas, skolēni pasakas sižetā iekļāva ar uzņēmējdarbību un ekonomiku saistītus procesus, piemēram, biznesa idejas radīšana, konkurence, atbildīga finanšu lēmumu pieņemšana u.c. Ar “Biznesa pasaku”konkursa  laureātiem var iepazīties: šeit.

“Biznesa pasakas” konkursa laureātu darbi ir apkopoti JA Latvia “Biznesa pasaku grāmatā”, kas var kalpot par vērtīgu lasāmvielu gan ģimenēs, lai veicinātu sarunas par naudu, atbildīgiem finanšu lēmumiem un uzņēmējdarbību, gan arī skolās mācību satura dažādošanai. Pēc apbalvošanas ceremonijas 19 “Biznesa pasaku konkursa” laureātu skolas saņēma “Biznesa pasaku grāmatu”, kuru skolēni varēs lasīt savas skolas bibliotēkā.

Finanšu pratības konkursu darbus vērtēja ekspertu žūrija. Paldies žūrijas komisijai no veikalu tīkla Pepco, Apollo Skypark, Konkurences padomes, LR Finanšu ministrijas un pretkrāpšanas kustības #Atkrāpies, Latvijas valsts meži, Ilustrētā Junioriem un Latvijas Privāto vēsturisko ēku asociācijas par ieguldīto darbu un pacietību.

Par konkursu “Mana vārdnīciņa”

Konkurss “Mana vārdnīciņa” ir JA Latvia finanšu pratības programmas radošais konkurss pirmsskolas un sākumskolas skolēniem, kura ietvaros trīs paaudzes — bērni un jaunieši, viņu vecāki un vecvecāki — veido savu ekonomikas terminu skaidrojošo vārdnīcu. Veidojot konkursa darbu, tiek attīstīta izpratne un veicināta diskusija ģimenē par ikdienā bieži lietotiem ekonomikas terminiem, Tiek attīstīta prasme patstāvīgi domāt un attīstīts radošums. Konkursā var piedalīties jebkurš JA Latvia dalībskolu pirmsskolas un 1.–4. klašu audzēknis, un konkurss norisinās sadarbībā ar izklaides centru “Apollo Skypark”.

Par konkursu “Biznesa pasakas”

Konkurss “Biznesa pasakas” ir JA Latvia finanšu pratības programmas konkurss pamatskolas skolēniem, kura norise veicina jaunrades procesu un prasmi apgūto par ekonomiku un uzņēmējdarbību praktiski pielietot savā radošajā darbā. Biznesa pasaku konkursa mērķis ir rosināt skolēnus apzināties sevi gan kā atbildīgu patērētāju, gan arī kā topošo uzņēmēju, apgūtās teorētiskās zināšanas pielietot dažādās dzīves situācijās un ietērpjot pasakas sižetā. Konkursā var piedalīties jebkurš JA Latvia dalībskolu 4.–9. klašu audzēknis, un šogad konkurss norisinās sadarbībā ar veikalu tīklu “Pepco”.

Par Junior Achievement Latvia

Junior Achievement Latvia (JA Latvia) ir lielākā izglītības organizācija Latvijā, kas nodrošina jauniešiem uzņēmējdarbības un karjeras izglītību. JA Latvia ir praktiskās biznesa izglītības eksperts Latvijas skolās un ir viens no 42 Junior Achievement Europe un 112 Junior Achievement Worldwide® tīkla biedriem kopš 1991. gada. Junior Achievement Worldwide par ieguldījumu izglītībā 2022., 2023. un 2024. gadā nominēta Nobela Miera prēmijai un atzīta par piekto ietekmīgāko nevalstisko organizāciju pasaulē.

JA Latvia katru gadu nodrošina Eiropā aprobētu un Latvijas vajadzībām pielāgotu praktiskās biznesa izglītības programmu pieejamību aptuveni 120 000 skolēnu visā Latvijā, visos izglītības līmeņos:

  • finanšu pratības ABC — sociālo zinību priekšmeta mācību un metodiskie materiāli 1.–9. klasei;
  • uzņēmējdarbības iedvesmas konference Uzdrīksties uzvarēt;
  • karjeras izglītības programma Ēnu diena 1.–12. klasei;
  • skolēnu mācību uzņēmumu programma 4.–12. klasei;
  • inovāciju izglītības programma skolēnu mācību uzņēmumiem #TechTrack;
  • Līderu programma 10.–12. klasei;
  • kursu programmas, veidotas saskaņā ar valsts pamatizglītības un vispārējās vidējās izglītības standartiem un tur noteiktajiem sasniedzamajiem rezultātiem;
  • kvalifikācijas paaugstināšanas un tālākizglītības programmas skolotājiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vingris atkāpjas no EDzL valdes priekšsēdētāja amata

Par dzelzceļa projekta Rail Baltica izbūvi Latvijas teritorijā atbildīgā SIA Eiropas dzelzceļa līnijas (EDzL) valdes priekšsēdētājs Kaspars Vingris atkāpies no amata, aģentūru LETA informēja EDzL...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas