Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

Apdrošinātājs: 15% zvanu auto palīdzības dienests saņem bedrēs sabojātu riteņu dēļ

Autovadītāji, kuriem aprīlī un maijā bijusi nepieciešama palīdzība uz ceļa, visbiežāk to meklējuši trīs iemeslu dēļ - bija nepieciešama auto transportēšana pēc ceļu satiksmes negadījuma, auto bija radušās riteņu problēmas, vai arī palīdzība izsaukta noslāpuša dzinēja dēļ, liecina "If Apdrošināšanas" Diennakts auto palīdzības dienesta apkopotie dati.

Trešā daļa jeb 34,5% aprīlī un maija pirmajā pusē auto palīdzības dienesta sniegto palīdzības gadījumu saistīti ar došanos uz negadījuma vietu, lai transportētu ceļu satiksmes negadījumā nokļuvušu auto. Vēl 15% zvanu uz auto palīdzības dienestu bija saistīti ar nepieciešamo palīdzību bedrēs sabojātu riteņu dēļ, kad bija nepieciešama palīdzība nomainīt sabojātu riteni. Savukārt 14% gadījumu auto palīdzība izsaukta dzinēja problēmu dēļ.

"If Apdrošināšanas" KASKO produkta vadītājs Kaspars Duburs paziņojumā medijiem norāda, ka vēl aprīļa sākumā Latvijā valdīja ziemīgi laika apstākļi un palīdzība KASKO polišu īpašniekiem bija nepieciešama gan uz apledojuša ceļa saslīdējušiem auto, gan auto, kuriem bija problēmas ar aukstumā noslāpušu dzinēju vai motora iedarbināšanu. Savukārt mēneša beigās auto palīdzības dienestam arvien vairāk izsaukumu bija ar lūgumiem palīdzēt bedrēs iebraukušiem auto.

Līdz ar siltāka laika iestāšanos audzis izsaukumu skaits, lai transportētu avarējušu auto, jo cilvēki vairāk pārvietojas ar auto un satiksmē iesaistās arī tā dēvētie vasaras braucēji. Pavasarī sniegto auto palīdzības gadījumu analīze liecina, ka arī dzinēju problēmas ir aktuālas ne tikai ziemā, bet arī gada siltajos mēnešos. Turklāt nereti dzinējs pieviļ arī jaunus auto, kuru motors nav ticis galā ar slodzi, intensīvi lietojot kondicionieri vai saskaroties ar elektronikas problēmām, norāda Duburs.

Vēl viens no biežākajiem iemesliem, kāpēc tiek izsaukts palīdzības dienests, ir dažādi degvielas sistēmu defekti. Šādu izsaukumu skaits vērojams gan ziemas, gan vasaras mēnešos un variē 10-15% no kopējā saņemto izsaukumu skaita, liecina "If Apdrošināšanas" apkopotie dati.

"Degvielas sistēmu bojājumi pavasarī nereti saistīti ar faktu, ka "vasaras braucēju" automašīnās pa ziemu sakrājies kondensāts vai ūdens. Šādas problēmas pavasaros rodas arī motociklu īpašniekiem, ja motocikls nav ticis atbilstoši sagatavots dīkstāvei ziemas periodā. Visai bieži degvielas sistēmas bojājums ir saistīts ar nekvalitatīvu dīzeļdegvielu, kas nav iegādāta legālās degvielas uzpildes stacijās," norāda Duburs. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ceturtdien Latvijā vietām snigs

Turpinoties aukstam laikam, ceturtdien Latvijā iespējams snigs, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognoze.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas