Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Apdrošinātājs izmaksā 2,23 miljonu eiro atlīdzību par ugunsgrēku cūku fermā

Apdrošināšanas sabiedrība Balta (PZU grupa) izmaksājusi vienu no lielākajām atlīdzībām šogad nozarē - par pērn ugunsgrēkā nopostītajiem cūku fermas Apriķi Bacon kompleksiem tās īpašniekam SIA Nygaard International izmaksāti 2,23 miljoni eiro, aģentūru LETA informē apdrošinātāja pārstāvji.

Ugunsgrēkā, kas izcēlās naktī uz pagājušā gada 18.oktobri, pilnībā nodega divas no trim kompleksā ietilpstošajām cūku kūtīm ar vairākiem tūkstošiem nobarojamo cūku.

Šis ugunsgrēks ir viens no postošākajiem, kas uzņēmumiem piederošā īpašumā Latvijas teritorijā piedzīvots pēdējo gadu laikā, informē "Balta" pārstāvji. Signālu par ugunsgrēku ap plkst.2.30 naktī saņēma kompleksu apsargājošais apsardzes uzņēmums, reaģējot uz signalizācijas brīdinājumu. Nekavējoties tika izsaukti ugunsdzēsēji, kuriem izdevās glābt vienu no kompleksā ietilpstošajām trijām kūtīm. Diemžēl ugunsgrēka rezultātā tika iznīcinātas būves, iekārtas un dzīvnieki ar kopējo vērtību vairāku miljonu eiro apmērā.

"Baltas" atlīdzība par ražošanas iekārtām sasniedza teju 360 000 eiro, bet par nodegušajiem korpusiem izmaksāti vairāk nekā 1,87 miljoni eiro.

"Nygaard International" prokūriste Jekaterina Kuzmina stāsta, ka uzņēmums plāno ar apdrošināšanas atlīdzības palīdzību nodegušās fermas ēkas atjaunot. 

Uzņēmumam "Nygaard International" izmaksātā atlīdzība ir otra lielākā, ko "Balta" izmaksājusi pēdējo gadu laikā. Lielāko atlīdzību, ko jebkad izmaksājis kāds no Baltijas apdrošinātājiem, 36,9 miljonu eiro apmērā "Balta" izmaksāja Latvijas bezvadu datortīkla iekārtu izstrādātājam un ražotājam SIA "Mikrotīkls" par 2018.gada augustā ugunsgrēkā nopostīto noliktavas ēku un preci tajā - gatavo produkciju un komponentiem ražošanai.

"Nygaard International" 2020.gadā strādāja ar 1,588 miljonu eiro apgrozījumu un 898 738 eiro peļņu. Kompānija reģistrēta 1999.gadā, un tās pamatkapitāls ir 1,103 miljoni eiro. Uzņēmuma īpašniece ir Dānijā reģistrēta kompānija "DK-Latvia Farming", patiesie labuma guvēji - trīs Dānijas pilsoņi, liecina informācija "Firmas.lv".

Risku apdrošināšanas kompānija "Balta" šogad pirmajā pusgadā strādāja ar peļņu 4,99 miljonu eiro apmērā, kas ir par 37,4% mazāk nekā pērn attiecīgajā periodā.

Bruto apdrošināšanas prēmijās "Balta" 2021.gada pirmajā pusgadā parakstījusi 59,21 miljonu eiro, kas ir par 7,3% vairāk nekā gadu iepriekš, bet atlīdzībās kompānija izmaksājusi 29,715 miljonus eiro, kas ir pieaugums par 7,4%.

"Balta" ietilpst PZU grupā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas