Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +22 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 17. jūnijs
Artis, Artūrs

Apdrošinātājs: Zēni gūst traumas divreiz biežāk nekā meitenes

Šovasar palielinājies traumas guvušo bērnu skaits, turklāt zēni traumas gūst vidēji divas reizes biežāk, nekā meitenes, secinājuši apdrošināšanas sabiedrības Ergo speciālisti.

Vislielākais gūto traumu skaits novērojams tieši sākumskolas un pamatskolas vecuma zēnu vidū, analizējot bērnu traumatisma tendences, Ergo atgādina, ka līdz ar vasaras brīvlaika beigām un bērnu atgriešanos pilsētā, vecākiem jāpievērš lielāka uzmanība bērnu drošībai.

Analizējot šajā vasarā notikušos negadījumus, apdrošinātājs secina, ka bērni visvairāk guvuši dažādas sadzīviskas traumas, kam seko sportojot gūti savainojumi. Tās galvenokārt rodas kritienu rezultātā - sasitumi, brūces, kurām nepieciešamas šuves. Vislielākā riska grupa ir bērni vecumā no 7 līdz 13 gadiem, kuri bieži vien nespēj izvērtēt savas fiziskās spējas un ir neuzmanīgi.

Pozitīva tendence šogad novērota velosipēdistu vidū - aptuveni uz pusi samazinājies galvas traumu skaits. To veicinājis gan velosporta popularitātes pieaugums, gan vecāku ieinteresētība par bērnu drošību, kā rezultātā bērni arvien vairāk lieto aizsargķiveres. Tomēr riteņbraucēju vidū joprojām bieži izplatītas ir kaulu lūzumu un nobrāzumu traumas.

Līdz ar vasaras brīvlaika beigām un bērnu atgriešanos pilsētā palielinās drošības jautājumu aktualitāte, kas īpaši attiecināma uz bērnu dalību ceļu satiksmē. Arī iestājoties rudens tumšajam laikam, bērni turpina pārvietoties ar velosipēdiem, skrituļslidām, skeitbordu u.c., nereti aizmirstot par elementārām drošības normām - ķiverēm, aizsargiem, atstarotājiem, kā arī par ceļu satiksmes noteikumiem. Ergo speciālisti īpaši atgādina, ka, atrodoties uz ielas, nav ieteicams austiņās klausīties mūziku, jo šādos apstākļos tiek novērsta uzmanība no apkārtējām skaņām un norisēm ceļu satiksmē.

Lai vecākiem un skolotājiem atgādinātu par bērnu drošību, Ergo jau vienpadsmito gadu rīko bērnu drošībai veltītu akciju, kuras devīze šogad ir Drošam solim katru dienu!. Akcijas laikā Ergo speciālisti apmeklēs Latvijas izglītības iestādes, informējot skolotājus un vecākus par to, kā pasargāt bērnus no nelaimes gadījumu radītajām sekām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kultūras ministre Logina atkāpjas no amata

Kultūras ministre Agnese Logina (P) nolēmusi personīgu iemeslu dēļ atkāpties no ministres amata, un šos pienākumus viņa beigs pildīt 17.jūnijā, aģentūru LETA informēja Kultūras ministrijas sabi...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas