Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Arī šodien vietām gaidāms postošs pērkona negaiss

Trešdienas rītā Latvijā ir daļēji apmākušās debesis, saulainākais laiks Latgalē, Sēlijā un Dienvidkurzemes novadā, vietām - galvenokārt valsts centrālajos novados - nedaudz līst, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) dati. Trešdien, galvenokārt pēcpusdienā un vakarā, Latvijā no jauna veidosies negaisa mākoņi, prognozē sinoptiķi.

Pēdējā diennaktī visos reģionos bija pērkona lietusgāzes, vietām lija ļoti stipri, kopā ar krusu un postošām vēja brāzmām. Valsts novērojumu stacijām stiprākais vējš pagāja garām, lielākās reģistrētās brāzmas bija 17 metri sekundē Skrīveros.

Lielākais nokrišņu daudzums bija 51 milimetrs Kuldīgā un 59 milimetri Saldū, no kuriem 53 milimetri nokrišņu nolija vienā stundā.

Rīgas centrā vēlā otrdienas vakarā bija deviņi milimetri nokrišņu, bet lietus neskāra visu pilsētu. Vietām turpinās sausums.

Trešdienas rītā vējš galvenokārt lēni pūš no austrumiem. Gaisa temperatūra plkst.5 bija no +17,1 grāda Zosēnos līdz +22,1 grādam Rīgas centrā.

Maksimālā gaisa temperatūra otrdien LVĢMC novērojumu tīklā bija no +26,9 grādiem Kolkā līdz +33,6 grādiem Liepājā un Rucavā. Teju visā valstī gaisa temperatūra sasniedza vismaz +31 grādu.

Daudzviet uzlīs, vietām gaidāms ļoti stiprs lietus, kas var izraisīt zemāko vietu applūšanu, kā arī krusa un spēcīgas vēja brāzmas, kas lokāli var sasniegt vētras spēku.

Pārsvarā saglabāsies lēns vējš. Uzspīdot saulei, gaiss iesils līdz +27..+33 grādiem.

Rīgā iespējams lietus un pērkona negaiss, maksimālā gaisa temperatūra būs aptuveni +30 grādi.

Laikapstākļus nosaka pazemināta spiediena apgabals. Atmosfēras spiediens 1013-1016 hektopaskāli jūras līmenī.

Līdz piektdienai visā valstī spēkā Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sarkanais brīdinājums par karstumu līdz +34 grādiem.

Jau ziņots, ka pēdējā diennaktī visos reģionos bija pērkona lietusgāzes, vietām lija ļoti stipri, kopā ar krusu un postošām vēja brāzmām. Valsts novērojumu stacijām stiprākais vējš pagāja garām, lielākās reģistrētās brāzmas bija 17 metri sekundē Skrīveros. Lielākais nokrišņu daudzums bija 51 milimetrs Kuldīgā un 59 milimetri Saldū, no kuriem 53 milimetri nokrišņu nolija vienā stundā.

Rucavā tika atkārtots mēneša karstuma rekords. Liepājā un Madonā pārspēts, bet Dobelē atkārtots dekādes karstuma rekords. Pāvilostā un Saldū tika labots 13.jūlija karstuma rekords.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 13.jūlijā bija +40 grādi Itālijā, Balkānos un Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz trešdienu -7 grādi augstākajos Alpu kalnos.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas