Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Ārvalstu eksperti līdz nākamā gada beigām veiks Latvijas tieslietu sistēmas novērtējumu

Eksperti no Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas, Starptautiskā Valūtas fonda un Eiropas Padomes Komisijas tiesu efektivitātei līdz nākamā gada beigām veiks Latvijas tieslietu sistēmas novērtējumu, sniedzot tās izvērtējumu un rekomendācijas, aģentūru LETA informēja Tieslietu ministrijā (TM).

Tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs (NA) uzsvēra, ka šis novērtējums tiek veikts ar Eiropas Sociālā fonda atbalstu un šī ir pirmā reize, kad Latvijā tiek veikts šāda veida tieslietu sistēmas novērtējums.

Ministrs tikās ar OECD pārstāvjiem un OECD dalībvalstu vēstniekiem, un vēstniecību pārstāvjiem, informējot ārvalstu diplomātisko korpusu par sasniegtajiem rezultātiem nozīmīgu reformu īstenošanā tiesu sistēmā, maksātnespējas jomā un komerctiesību jomā, kā arī tieslietu nozares ieguldījumu tautsaimniecības attīstībā un investīciju piesaistē.

Rasnačs norādīja, ka nepieciešamo reformu īstenošanā nozīmīgs ir valdības un parlamenta atbalsts. Tāpat veiksmīgi stiprināta sadarbība ar uzņēmēju organizācijām - Ārvalstu investoru padomi Latvijā, Latvijas Darba devēju konfederāciju, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameru un Latvijas Komercbanku asociāciju, norādīja ministrs.

TM valsts sekretāra vietniece Irēna Kucina informēja ārvalstu diplomātus par nozīmīgākajām reformām tiesu sistēmā, kā arī īstenotajiem pasākumiem tiesu darba efektivitātes paaugstināšanai - tiesu noslodzes mazināšanai, lietu izskatīšanas kvalitātes celšanai un tiesvedības termiņu samazināšanai.

Viņa norādīja, ka šobrīd Latvijā notiek tiesu darbības teritoriju pārskatīšana - 2015.gada martā sāktā tiesu teritoriālā reforma tiks pabeigta nākamā gada martā. Reformu noslēdzot, Latvijā no 34 vispārējās jurisdikcijas rajona (pilsētas) tiesām būs izveidotas deviņas vispārējās jurisdikcijas pirmās instances tiesas, nodrošinot to darbību visās līdzšinējo tiesu atrašanās vietās.

Savukārt administratoru darbību uzraugošās Maksātnespējas administrācijas direktore Inese Šteina iepazīstināja vēstniekus ar veiktajām reformām un tās ieguvumiem maksātnespējas jomā. Viņa skaidroja, ka šobrīd tiek īstenota administratoru profesijas reforma, veikta arī tiesiskās aizsardzības procesa reforma, uzraudzības sistēmas reforma un palielinātas Maksātnespējas administrācijas pilnvaras.

Uzņēmumu reģistra vadītāja Guna Paidere pastāstīja par apjomīgiem grozījumiem Komerclikumā, kas uzlabos uzņēmējdarbības vides tiesisko regulējumu un mazinās administratīvo slogu.

Tikšanos ar ārvalstu vēstniecību pārstāvjiem TM rīkoja jau otro reizi. Šādi informatīvi pasākumi ir plānoti regulāri. Pasākumā piedalījās vairāk nekā 20 vēstnieku un ārvalstu pārstāvniecību pārstāvju, kā arī sadarbības partneri.

Top komentāri

reptilis
r
Man ir ļoti skumjas sajūtas...mēs paši nekā nevaram??? Mēs nesaprotam ,ka zagt un ņemt kukuļus nav labi? Mēs nesaprotam,ka tiesām ir jābūt ātrām un taisnīgām? Mums visu laiku vajag ""ārzemju onkuļa""vērtējumu? Vai mūsu valstij nav SAVU interešu,ka mums jāskatās - visi dara tā? Varbūt tie visi iet uz krauju?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kavējas vilcieni Saulkrastu virziena līnijā

Piektdienas pēcpusdienā signalizācijas sistēmas traucējumu dēļ kavējas vilcieni Saulkrastu virziena dzelzceļa līnijā, liecina VAS Latvijas dzelzceļš (LDz) publiskotā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas