Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Atklāj kārtējo ES fondu izkrāpšanas gadījumu; mēģināts izkrāpt vairāk nekā 200 tūkstošus

Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvalde (ENAP) šā gada sākumā atklājusi kārtējo gadījumu, kad izkrāpti Eiropas Savienības (ES) fondu līdzekļi, šoreiz - 200 000 eiro apmērā, informē Valsts policija.

Kriminālprocess par krāpšanu lielā apmērā sākts jau pagājušajā vasarā, kad radušās aizdomas par vairāku uzņēmumu amatpersonu nelikumīgām darbībām. Izmeklēšanas laikā noskaidrots, ka krāpnieki izmantojuši Lauku atbalsta dienesta programmu Atbalsts uzņēmumu radīšanai un attīstībai. Kopumā izkrāpts 139 441 eiro un mēģināts izkrāpt vēl 69 720. Par aizdomās turētām ir atzītas trīs personas.

Konkrētā Lauku atbalsta dienesta programma paredz veicināt uzņēmumu attīstību un veicināt jaunu darba vietu radīšanu lauku reģionos.

Arī pagājušajā gadā atklāti vairāki līdzīgi krāpšanas gadījumi, kopumā pērn uz prokuratūru kriminālvajāšanas sākšanai nosūtītas sešas lietas, kurās kopējais materiālais apdraudējums valstij pārsniedz 7 miljonus eiro. Galvenokārt ar šādiem noziegumiem nodarbojušās organizētas grupas, kurās ir bijušie vai pašreizējie uzņēmumi. Krāpšanas shēmās visbiežāk izmantoti komersanti no Polijas, Igaunijas, Lielbritānijas, Vācijas, Kanādas un beznodokļu vai zemu nodokļu ārzonas kompānijas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas