Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Atsāk Brīvības bulvāra un Brīvības pieminekļa laukuma liepu kopšanu

Rīgas pašvaldības uzņēmuma Rīgas meži Dārzu un parku daļas arboristi atsākuši pirms diviem gadiem uzsāktos Brīvības bulvāra liepu alejas kopšanas darbus ielas posmā no Elizabetes ielas līdz Raiņa bulvārim, informē uzņēmuma pārstāvis Edgars Vaikulis. 

Lai šo vēsturisko, Rīgas pilsētas centrālo aleju saglabātu nākamajām paaudzēm, tā ir regulāri jākopj. Alejā esošie koki (Tilia europaea) tiek veidoti kā četras atsevišķas rindas, formējot vainagu augsta dzīvžoga veidā. Arī turpmāk, lai nodrošinātu ieceres rezultātu, koku cirpšana būs jāveic regulāri. 

Šogad trupes dēļ nācies izņemt trīs liepas, tādēļ vasarā ieplānota bojāto un tukšo koku vietu aizstādīšana ar dižstādiem, tādējādi saglabājot kopējo alejas ansambli. Sakoptā aleja atsegs skatu uz Brīvības pieminekli no Brīvības un Elizabetes ielu krustojuma.

Lai nodrošinātu šo darbu izpildi, arboristu autopacēlāja novietošanai tiek izmantota viena brauktuves joslas daļa katrā Brīvības bulvāra brauktuves pusē, tādēļ autovadītājiem jāuzmanās, šķērsojot minēto Brīvības bulvāra posmu. Darbu veikšanai nepieciešamais laiks ir divas nedēļas.

Pēc šo darbu pabeigšanas un apgaismojuma infrastruktūras demontāžas Rīgas meži arboristi sāks liepu vainagu kopšanas darbus laukumā ap Brīvības pieminekli. Tiks izmantota polardēšanas medode - viens no kokam nekaitīgajiem mākslīga vainaga veidošanas paņēmieniem. Ar regulāru zaru apgriešanu vienā un tajā pašā vietā liepām veidosies bumbai līdzīgi zara paresninājumi, kas bezlapu periodā izskatīsies ļoti dekoratīvi. Griešanas laikā tiks ievērota liela rūpība un precizitāte, sola uzņēmums Rīgas meži.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas