Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Atsevišķos valsts galveno autoceļu posmos vasaras sezonā atļautais braukšanas ātrums būs lielāks

No 28.aprīļa atsevišķos valsts galveno autoceļu posmos sāks ieviest palielinātu atļauto braukšanas ātrumu, aģentūru LETA informēja VSIA Latvijas valsts ceļi pārstāvji.

Braukšanas ātrums līdz 110 kilometriem stundā būs atļauts uz diviem valsts galvenajiem autoceļiem - Jūrmalas šosejas jeb valsts galvenā autoceļa Rīga-Ventspils (A10) posmā no Rīgas līdz Jūrmalai, kā arī Vidzemes šosejas (A2) posmā no satiksmes mezgla Vidzemes šosejas (A2), Tallinas šosejas (A1) un Rīgas apvedceļa (A4) krustojumā līdz "Sēnītei". LVC norāda, ka Vidzemes šosejas attiecīgais posms ir aprīkots ar adaptīvās satiksmes vadības risinājumu un mainīgajām ceļazīmēm, tāpēc, pasliktinoties braukšanas apstākļiem, atļautais braukšanas ātrums tur var tikt samazināts. Ja maināmās informācijas ceļazīmes nedarbojas, autovadītājiem ir jāievēro ceļu satiksmes noteikumi un atļautais ātrums ir tāds pats kā visur ārpus apdzīvotām vietām - 90 kilometri stundā.

Autoceļu posmi, kuros palielina maksimālo atļauto braukšanas ātrumu vasaras sezonā līdz 110 kilometriem stundā, ir valsts galvenie autoceļi ārpus apdzīvotām vietām, tajos katram kustības virzienam atdalīta brauktuve, labās nobrauktuves vai uzbrauktuves galvenokārt ar ātruma maiņas joslām, kreisās nobrauktuves (tikai apgriešanās vietās uz ceļiem ar sadalošo joslu starp pretēja virziena plūsmām) ir, galvenokārt, ar ātruma maiņas joslām. Turklāt autobusu pieturas ir ar paplašinājumu un galvenokārt ātruma maiņas joslām, uz brauktuvēm nav atļauta apstāšanās un stāvēšana, tiem ir sakopta, no apauguma un šķēršļiem atbrīvota ceļa nodalījuma josla, seguma stāvoklis novērtēts kā ļoti labs vai labs un tiem nav posmu, kuros bieži notiek ceļu satiksmes negadījumi jeb "melnie punkti".

Savukārt ātrums līdz 100 kilometriem stundā tiks atļauts uz trīs autoceļiem - uz valsts galvenā autoceļa Rīga (Baltezers)-Igaunijas robeža (Ainaži) (A1) Saulkrastu apvedceļā no 21,40. līdz 26,02.kilometram un no 27,20. līdz 40,25.kilometram, uz valsts galvenā autoceļa Rīga-Daugavpils-Krāslava-Baltkrievijas robeža (Pāternieki) (A6) posmā no Salaspils līdz Ikšķilei, kā arī uz valsts reģionālā autoceļa Tīnūži-Koknese (P80) posmā no 5,20. līdz 60,35.kilometram.

Autoceļu posmi, kuros palielina maksimālo atļauto braukšanas ātrumu vasaras sezonā līdz 100 kilometriem stundā, ir valsts galvenie autoceļi vai valsts galveno autoceļu dublējošais reģionālais autoceļš ārpus apdzīvotām vietām, uz tiem, galvenokārt, ir vairāklīmeņu ceļu mezgli bez krustošanās konfliktpunktiem, tiem ir tikai labās nobrauktuves vai uzbrauktuves galvenokārt ar ātruma maiņas joslām. Uz šiem ceļiem autobusu pieturas ir ar paplašinājumu un galvenokārt ātruma maiņas joslām, uz brauktuvēm nav atļauta apstāšanās un stāvēšana, tiem ir sakopta, no apauguma un šķēršļiem atbrīvota ceļa nodalījuma josla,  seguma stāvoklis novērtēts kā ļoti labs vai labs, un tajos nav posmu, kuros bieži notiek ceļu satiksmes negadījumi jeb "melnie punkti".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas