Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Austrumu slimnīcas Laboratorijas dienests turpina pieņemt pacientus un veikt valsts apmaksātus laboratoriskos izmeklējumus

Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas Laboratorijas dienests turpina pieņemt pacientus un veikt visa veida Nacionālā veselības dienesta (NVD) apmaksātos un maksas laboratoriskos izmeklējumus - gan tos, ko visbiežāk pacientiem nozīmē ārsti, gan tos, kam nepieciešama augstāka līmeņa diagnostika Nacionālajā mikrobioloģijas references laboratorijā, aģentūru LETA informēja slimnīcas sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Gundega Vārpa.

Analīzes iespējams nodot kādā no Laboratorijas dienesta pieņemšanas punktiem stacionāros "Gaiļezers", "Latvijas Infektoloģijas centrs" un "Latvijas Onkoloģijas centrs", savukārt sadarbībā ar vairākām reģionālajām slimnīcām tiek nodrošināta paraugu transportēšana uz Austrumu slimnīcas laboratoriju. Attiecīga pieprasījuma gadījumā sadarbību ar reģionālajām slimnīcām izmeklējumu veikšanai Austrumu slimnīcas laboratorijās iespējams paplašināt.

"Sadarbībā ar NVD cieši sekojam līdzi laboratorisko izmeklējumu kvotu izpildei, un patlaban varam nodrošināt visu vajadzīgo izmeklējumu veikšanu," uzsver Austrumu slimnīcas Laboratorijas dienesta vadītājs Vadims Beļuns, aicinot pacientus izmantot augsta līmeņa laboratoriju pakalpojumus Austrumu slimnīcā.

Kā vēstīts, no 15.septembra nepietiekamā valsts finansējuma dēļ "Centrālā laboratorija" valsts apmaksātos pakalpojumus sniegs apmaksātās kvotas ietvaros, līdz ar to iedzīvotājiem tie būs pieejami rindas kārtībā pēc iepriekšēja pieraksta.

"Centrālās laboratorijas" valdes priekšsēdētāja Stella Lapiņa informē, ka "Centrālā laboratorija" analīžu veikšanai jau līdz jūlija beigām bija izmantojusi valsts atvēlēto gada finansējumu visam 2023.gadam. Iemesls tam ir valsts budžeta nepareiza plānošana, valstij no vienas puses apsolot iedzīvotājiem, ka valsts apmaksās tiem veiktās analīzes, taču no otras puses neveicot pilnu samaksu tām laboratorijām, kas šo darbu veica.

"Līdz šim laboratorijas turpināja veikt analīzes uz sava rēķina, paļaujoties uz Veselības ministrijas un atbildīgo resoru solījumiem samaksāt. Izdevumus par analīzēm, ko veicam ar ģimenes ārsta vai ārsta speciālista nosūtījumu un ko savlaicīgi vajadzētu apmaksāt no valsts budžeta, pašreiz mums jāsedz no saviem apgrozāmajiem līdzekļiem vai citiem finanšu resursiem. Tomēr šī brīža ekonomiskajā situācijā vairs nevaram atļauties kreditēt valsti," norāda Lapiņa.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas