Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Austrumu slimnīcas stacionārus turpmāk savienos virszemes pāreja pacientu pārvešanai

Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcā (RAKUS) šodien tika atklāta virszemes pāreja, kas savienos divus lielākos slimnīcas stacionārus un atvieglos pacientu pārvešanu uz izmeklējumiem vai ārstu konsultācijām, aģentūru LETA informēja slimnīcas pārstāve Ilga Namniece.

500 metrus garā jaunizbūvētā virszemes pāreja savieno stacionārus "Gaiļezers" un "Latvijas Onkoloģijas centrs". Iecerēts, ka līdz ar Neatliekamās medicīnas un pacientu uzņemšanas klīnikas (NMPUK) paplašināšanas projekta īstenošanu jau tuvāko mēnešu laikā savienojums tiks nodrošināts arī ar to.

"Šāda savienojuma izveide starp stacionāriem nodrošinās pacientiem minimālu saskarsmes risku ar ārējo vidi, nodalot plūsmas un minimizējot arī infekciju izplatīšanās riskus," skaidroja slimnīcas pārstāve.

Starp stacionāru ēkām atrodas NMPUK, kas visu diennakti sniedz neatliekamo medicīnisko palīdzību pacientiem akūtos veselības stāvokļos, nodrošinot pacientu vienoto uzņemšanu. Plānots, ka šā gada nogalē vai nākamā gada sākumā tiks pabeigts NMPUK paplašināšanas projekts, kas ļaus nodalīt pacientu plūsmas, nodrošinot diagnostiku un ārstēšanu infekciju slimību pacientiem atsevišķā plūsmā, ievērojot stingras prasības infekciju izplatības ierobežošanai un novēršanai.

Projekts tiek īstenots, piebūvējot NMPUK esošajai ēkai infekciju bloku divos stāvos un izveidojot observācijas nodaļu ar papildu gultasvietām. Būvprojektā paredzēts atjaunot pazemes slimnīcas ieejas mezglu, tajā izbūvējot lifta šahtu un savienojumu ar pazemes tuneli, kā arī savienojot NMPUK infekciju bloka jaunuzbūvēto ēku ar virszemes pāreju starp stacionāriem, nodrošinot ne tikai pacientu un darbinieku iekšējo loģistiku, bet arī nākotnē paredzot savienojumus ar daudzstāvu autostāvvietu un jauno Infekciju slimību korpusu. Virszemes pāreja tiks savienota ar NMPUK infekciju bloku, ļaujot pacientus droši un ērti nogādāt uz un no klīnikas, kā arī starp stacionāriem.

Būvdarbi tika sākti 2021.gada novembrī, un plānots, ka tiks pabeigti šā gada decembrī. Projektēšanas, būvdarbu un autoruzraudzības kopējās izmaksas ir 12,5 miljoni eiro, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli (PVN). Savukārt virszemes pārejas būvniecības izmaksas veido 2,3 miljonus eiro ar PVN.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas