Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +4 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Avāriju LVRTC datu centrā izraisījusi cilvēciska kļūda

Avāriju Latvijas Valsts radio un televīzijas centra (LVRTC ) datu centrā izraisīja cilvēciska kļūda, aģentūrai LETA skaidroja LVRTC Korporatīvās komunikācijas daļas vadītāja Vineta Sprugaine.

Šodien īsi pirms plkst.15 LVRTC infrastruktūrā notika tehnoloģiska avārija, kuras rezultātā nebija pieejama vai bija ierobežota LVRTC datu centra darbība. Tas ietekmēja arī šajā datu centrā izvietoto resursu un pakalpojumu pieejamību. Avārija nav saistīta ar kiberuzbrukumu, uzsver centrs.

Tehnoloģiskās avārijas ietekmi juta visu trīs mobilo sakaru pakalpojumu sniedzēju klienti, kā arī vairāku interneta sakaru pakalpojumu sniedzēju klienti, kuri saskārās ar īslaicīgiem interneta un interneta vietņu darbības traucējumiem.

Tāpat avārija ietekmēja uzticamības pakalpojumus.

Avārija tika novērsta nepilnu divdesmit minūšu laikā un pēc tās novēršanas ir uzsākta visu pakalpojumu secīga atjaunošana, informēja Sprugaine. Daļai e-paraksta klientu aizvien pakalpojums ir nepieejams vai ierobežots.

Sprugaine skaidroja, ka tehnoloģiskā avārija notika darbu laikā un to izraisīja cilvēciska kļūda, kas ir identificēta. Ne LVRTC darbinieki, ne tā klientu un piegādātāju personāls avārijas laikā nav cietis un nav bijis apdraudēts, uzsver centrs.

LVRTC valdes priekšsēdētājs Ģirts Ozols norādīja, ka tiks veikta izmeklēšana, strādās izmeklēšanas komisija, kas salīdzinoši īsā laikā izdarīs secinājumus, lai šādas situācijas neatkārtotos. Tāpat LVRTC pēc notikušā vērtēs, kādēļ vienam datu pievadam saskaroties ar tehnisku ķibeli, šoreiz nav notikusi pārslēgšanās uz otro, kas attiecīgi ļautu turpināt nodrošināt pakalpojumus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas