Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Balstvakcīnu pret Covid-19 saņēmuši 23% Latvijas iedzīvotāju

Latvijā līdz šim balstvakcīnu pret Covid-19 saņēmuši 23% iedzīvotāju, liecina Nacionālā veselības dienesta (NVD) apkopotie dati.

Saskaņā ar Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) datiem, 2021.gada jūlija sākumā Latvijā bija 1 882 200 iedzīvotāji, no kuriem vismaz vienu poti pret Covid-19 saņēmuši 70,97% iedzīvotāju, bet vakcinācijas kursu noslēguši 68,31% iedzīvotāju, no kuriem 33,701% saņēmuši arī revakcinācijas devu.

Kopumā Latvijā balstvakcīnu saņēmuši 23% no visiem valsts iedzīvotājiem.

Aizvadītajā diennaktī poti pret Covid-19 kopumā saņēmuši 5036 cilvēki, no tiem 416 vakcinēti pirmoreiz, 485 tikuši pie otrās potes, 90 - pie "Janssen" ("Johnson & Johnson") vakcīnas, bet 4045 veikuši revakcināciju. Dati par aizvadīto diennakti vēl var mainīties, jo daudzas vakcinācijas iestādes datus ievada sistēmā ar vairāku dienu nobīdi.

Kā ziņots, Latvijā vakcinēšana pret Covid-19 tika sākta 2020.gada 28.decembrī, kā pirmos potējot lielo slimnīcu darbiniekus, bet vēlāk pakāpeniski tika atvērtas citas prioritāri vakcinējamo personu grupas. Pērn 3.aprīlī durvis vēra speciāli izveidotie liela mēroga vakcinācijas centri, jo Latvijas rīcībā pirmo reizi bija nonācis lielāks daudzums vakcīnu.

Kopš 2021.gada 3.maija Latvijā valsts apmaksātu vakcīnu pret Covid-19 var saņemt ikviens pieaugušais, kurš to vēlas, kopš 17.maija - arī pusaudži no 16 gadu vecuma, bet no 2.jūnija - arī pusaudži vecumā no 12 līdz 15 gadiem. 16.decembrī Latvijā tika sākta 5-11 gadus vecu bērnu potēšana pret Covid-19.

Latvijā patlaban ir pieejamas četras lietošanai Eiropas Savienībā apstiprinātās vakcīnas pret Covid-19 - "Pfizer"/"BioNTech", "Moderna", "AstraZeneca" un "Johnson&Johnson", taču "AstraZeneca" vakcīnu zemā pieprasījuma dēļ Latvijā faktiski vairs nelieto, un arī "Johnson&Johnson" vakcīnu izmantošana arvien samazinās, jo eksperti atzīmējuši tās salīdzinoši mazāko efektivitāti.

pari

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas