Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Baltais nams atvērs ASV sauszemes robežas vakcinētiem ceļotājiem

Baltais nams otrdien paziņoja, ka novembra sākumā atvērs ASV sauszemes robežas pilnībā vakcinētiem ceļotājiem, izbeidzot ar pandēmiju saistītos ierobežojumus, kas bija spēkā vairāk nekā gadu.

Prasības attieksies uz cilvēkiem, kas šķērso robežu ar Kanādu un Meksiku nebūtisku iemeslu dēļ, arī lai apmeklētu draugus vai ģimenes locekļus, dotos tūrisma braucienā.

Administrācija pagājušajā mēnesī pavēstīja, ka gaisa satiksmes pasažieriem, kas ierodas ASV, no novembra būs jābūt pilnībā vakcinētiem.

Otrajā plāna fāzē, kas sāksies janvārī, visiem ceļotājiem - gan ar būtiskiem, gan nebūtiskiem ceļojuma iemesliem - būs jāuzrāda vakcinācijas pierādījums, ieceļojot ASV no Kanādas vai Meksikas.

"Šajās jaunākajās vakcinācijas prasībās izmantoti labākie instrumenti, kas ir mūsu arsenālā, lai garantētu cilvēkiem drošību un novērstu Covid-19 izplatību," augsta ranga administrācijas amatpersona otrdien sacīja žurnālistiem.

Administrācijas amatpersonas uzsvēra, ka jaunās prasības attieksies uz ceļotājiem ar vajadzīgajiem ceļošanas dokumentiem.

Attiecībā uz migrantiem, kas robežu cenšas šķērsot nelegāli, arī turpmāk būs spēkā ierobežojumi, arī nosacījumi par potenciālu izraidīšanu atbilstoši ASV likumu kodeksa 42.nodaļai - Trampa ēras sabiedrības veselības direktīvai, kas tika izmantota, lai uz ASV-Meksikas robežas noraidītu visus nelegālos imigrantus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas