Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Baltijas valstu ārlietu ministri pieprasa Krieviju nekavējoties atbrīvot Navaļniju

Baltijas valstu ārlietu ministri pieprasa Krievijas varasiestādēm nekavējoties atbrīvot Krievijas opozicionāru Alekseju Navaļniju, mikroblogošanas vietnē Twitter norādīja ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV).

"Baltijas valstu ārlietu ministri uzskata Navaļnija aizturēšanu par pilnīgi nepieņemamu. Mēs pieprasām Krievijas varasiestādēm viņa tūlītēju atbrīvošanu," rakstīja ministrs.

Politiķis pārliecināts, ka Eiropas Savienībai ir ātri jārīkojas un, ja viņš netiek atbrīvots, jāizskata jaunu sankciju piemērošana Krievijai.

Kā ziņots, Navaļnijs svētdien aizturēts pēc atgriešanās Krievijā no Vācijas, kur vairāk nekā četrus mēnešus atlaba pēc saindēšanas ar kaujas vielu Novičok.

Par pašreizējo viņa atrašanās vietu nekāda informācija netiek sniegta.

Neilgi pirms aizturēšanas brīfingā Šeremetjevas lidostā Navaļnijs pavēstīja, ka ir priecīgs atgriezties Krievijā un viņu nepavisam nebaida aizturēšanas un jaunas kriminālvajāšanas perspektīva. "Šī ir pati labākā diena pēdējos piecos mēnešos," sacīja Navaļnijs.

Navaļnijam izejot pasu kontroli lidostā, policisti likuši viņam sekot viņiem.

Krievijas Federālais sodu izpildes dienests (FSIN) apstiprināja, ka Navaļnijs aizturēts.

"2021.gada 17.janvārī Šeremetjevas lidostā FSIN operatīvās pārvaldes meklēšanas nodaļas darbinieki aizturējuši ar nosacītu sodu notiesāto Alekseju Navaļniju, kurš no 2020.gada 29.decembra atrodas meklēšanā par vairākkārtējiem pārbaudes laika pārkāpumiem," teikts FSIN paziņojumā.

"Tālākus mērus Navaļnijam noteiks tiesa. Līdz tiesas lēmumam viņš atradīsies zem apsardzes. Pilsoņa Navaļnija aizturēšana notikusi atbilstoši FSIN Maskavas priekšnieka lēmumam, saskaņā ar kuru viņš tika izsludināts meklēšanā par sistemātiskiem pārbaudes laika nosacījumu pārkāpumiem," pavēstīja FSIN.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona, debesis klās mākoņi un teritorijas lielākajā daļā palaikam līs, bet pēcpusdienā no dienvidrietumiem debesis sāks skaidroties un arī nokrišņi mitēsies,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas