Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +17 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 25. maijs
Junora, Anšlavs

Bargā sala dēļ ātrā palīdzība saņēmusi vairāk nekā 100 izsaukumus

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam (NMPD) pēdējās dienās darba bijis īpaši daudz, turklāt mediķus satrauc ievērojamais skaits cilvēku, kuri cietuši no sala. Nedēļas laikā saņemts gandrīz mēneša apjoms izsaukumu ziņā, pirmdienas rītā intervijā Latvijas Radio sacīja NMPD vadītājs Armands Ploriņš.

Viņš uzsvēra, ka pērn janvārī saņemti kopumā 164 izsaukumi, kas bija saistīti ar aukstumu. Savukārt šogad nedēļas laikā saņemts gandrīz mēneša apjoms - no 28. janvāra ātrā palīdzība steigusies palīgā 103 gadījumos, kad cilvēkiem medicīniskā palīdzība bija nepieciešama aukstuma radīto seku dēļ.

A.Ploriņš stāstīja, ka pēc informatīvās kampaņas Jūties švaki - ne vienmēr ir tik traki! sākšanas ir samazinājies kopējais saņemto izsaukumu skaits. Kopējais izsaukumu skaits līdz kampaņai bija vidēji 1400 izsaukumi diennaktī, tagad to ir vidēji 1100. 

Viņš skaidroja, ka nepamatoto izsaukumu skaits ir samazinājusies gan kampaņas ietekmē, gan tāpēc, ka notiek darbs ar dispečeriem, gan tāpēc, ka aktīvāk strādā ģimenes ārstu konsultatīvais tālrunis. Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā diennaktī ienāk ap 2000 zvanu, bet vismaz trešā daļa no zvaniem tiek atsijāta un cilvēkam sniegta konsultācija, kā tālāk jārīkojas.

Vienlaikus gan A.Ploriņš uzsvēra, ja cilvēks jūtas slikti, tad ir jāsauc ātrā palīdzība. Kampaņas mērķis esot cilvēkus pirms zvana "ātrajiem" vēl padomāt, varbūt ģimenes ārsts arī varētu līdzēt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas