Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Bērziņš: Valodai ir jābūt vienojošajam faktoram Latvijas sabiedrības saliedēšanai

Valodai ir jābūt vienojošajam faktoram Latvijas sabiedrības saliedēšanai, ceturtdien notikušajā Valsts valodas komisijas sēdē uzsvēra Valsts prezidents Andris Bērziņš. 

Prezidents sēdē uzsvēra valsts valodas nozīmi Latvijas sabiedrībā, izglītības sistēmā un tās pētīšanas un tālākattīstības iespējas.

Komisijas sēdē tika apspriests arī iespējamais referendums par krievu valodu kā otro valsts valodu. A.Bērziņš sarunas laikā apstiprināja, ka politiskajās kampaņās par labu vienam vai otram spēkam nepiedalīsies.

"Valodai ir jābūt vienojošajam faktoram Latvijas sabiedrības saliedēšanai. Latvijas pamats ir tās teritorija un valsts valoda. Tās ir lietas, kas jāsaglabā," norādīja A.Bērziņš.
Sēdes laikā tika apspriestas iespējas ar kvalitatīvas izglītības sistēmas palīdzību stiprināt arī valodas apguves līmeni. Apgāda Lielvārds valdes priekšsēdētājs Aivars Gribusts uzsvēra, ka ir būtiski visdažādākajās jomās, īpaši mācību līdzekļus veidot kvalitatīvā valsts valodā, radot tai plašākas attīstības iespējas. 

Komisijas pārstāvji arī minēja nepieciešamību lingvistiski kvalitatīvus mācību līdzekļus veidot digitālajai videi. SIA Tilde valdes priekšsēdētājs Andrejs Vasiļjevs atzīmēja, ka tieši modernās tehnoloģijas var palīdzēt valsts valodā iegūt papildus plaša spektra informāciju. 

Tāpat tika uzsvērta nepieciešamība Nacionālajā attīstības plānā (NAP) 2014.-2020.gadam iekļaut valodas nozīmi izglītības sadaļā, veiksmīgi sasaistot šo nozari kopā ar pārējām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas