Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Dziesmu un deju svētku biļešu tirdzniecības modeli nemainīs; uztraukums ir par būvdarbiem

Bez eksperimentiem, bet ar bažām

Lai gan iepriekš bijusi arī ideja biļetes uz nākamajiem Dziesmu un deju svētkiem, kas notiks Latvijas simtgades noskaņās, pārdot pat ar loterijas palīdzību, organizatori lēmuši palikt pie pašreizējā modeļa, to tikai uzlabojot. Joprojām gan ir skaidrs, ka pieprasījums daudzkārt pārsniedz piedāvājumu, tāpēc neapmierināto netrūks. Skatītāju vietu skaitu palielinās Daugavas stadiona un Mežaparka Lielās estrādes pārbūve, taču, vai tas īstenosies, droši apgalvot nevar. Ja kavēsies būvdarbu sākšana Mežaparkā, jaunas estrādes nebūs, piektdien lasāms laikrakstā Diena.

Papildus tam, ka jādara viss, lai izskaustu spekulācijas ar ieejas biļetēm, un, iespējams, jāatrod veids, kā rindā stāvēšanu padarīt izklaidējošāku, Dziesmu un deju svētku padome lēmusi jaunu biļešu tirdzniecības modeli neizmantot – tik nozīmīgi svētki nevar būt izmēģinājums kaut kam jaunam, uzskata svētku izpilddirektore Eva Juhņēviča. To var darīt citus gadus. Biļetes kā līdz šim varēs iegādāties internetā un tirdzniecības vietās, taču šoreiz vienā reizē varēs nopirkt četras biļetes uz vienu pasākumu līdzšinējo astoņu vietā, savukārt ielūgumu skaits nepārsniegs divus procentus no kopējā biļešu skaita. Tas ievērojami palielinās brīvajā tirdzniecībā pieejamo biļešu apjomu. To cenas būs no diviem līdz 65 eiro.

Kultūras ministre Dace Melbārde (NA) aicināja arī apsvērt ideju, ka ģenerālmēģinājumu biļetes varētu iegādāties tikai svētku dalībnieki. Tas dotu iespēju noteikt zināmu līdzsvaru – konkrēts biļešu skaits ir brīvajā tirdzniecībā, bet ģenerālmēģinājumi būtu iespēja tiem iedzīvotājiem, kuri ir ciešāk saistīti ar pašiem dalībniekiem, piemēram, koncertmeistari un ģimenes locekļi. Tas arī būtu veids, kā viņiem pateikties. 

Taču lielākais uztraukums pašlaik ir par to, lai Dziesmu svētku noslēguma koncerts nenotiktu būvlaukumā. Ja maijā par Mežaparka Lielās estrādes pārbūvi būvniecības līgumu parakstīt nevarēs, rekonstrukciju nemaz nesāks, atzīmē Melbārde. Rīgas domes Īpašuma departamenta Būvniecības pārvaldes priekšnieks Rihards Rusins stāsta, ka patlaban noslēdzies piedāvājumu iesniegšanas termiņš un pieteikušies vairāki pretendenti, kurus gan nevar atklāt līdz 27.martam.

Lai gan iepriekš bijusi arī ideja biļetes uz nākamajiem Dziesmu un deju svētkiem, kas notiks Latvijas simtgades noskaņās, pārdot pat ar loterijas palīdzību, organizatori lēmuši palikt pie pašreizējā modeļa, to tikai uzlabojot. Joprojām gan ir skaidrs, ka pieprasījums daudzkārt pārsniedz piedāvājumu, tāpēc neapmierināto netrūks. Skatītāju vietu skaitu palielinās Daugavas stadiona un Mežaparka Lielās estrādes pārbūve, taču, vai tas īstenosies, droši apgalvot nevar. Ja kavēsies būvdarbu sākšana Mežaparkā, jaunas estrādes nebūs.

Visu rakstu lasiet laikraksta Diena piektdienas, 17.marta, numurā!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas