Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Biezākā sniega sega saglabājas Siguldā - 38 centimetri

Svētdienas rītā dziļākais sniegs novērojumu stacijās ir Siguldā, kur sniega kārtas augstums pieaudzis līdz 38 centimetriem, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) dati.

Saulkrastu, Cēsu, Ogres, Līvānu un Rēzeknes novadā sniega segas biezums ir 27-29 centimetri, Rīgā - 25 centimetri pilsētas centrā un 28 centimetri Daugavgrīvā, valsts lielākajā daļā - starp 10 un 25 centimetriem.

Jau ziņots, ka sniega biezuma mērījumi LVĢMC novērojumu stacijās ir automatizēti un tiek veikti vienā punktā, tādēļ dati no meteoroloģiskās stacijas var neatspoguļot patieso situāciju apkaimē. Puteņošanas dēļ sniega segas biezums ir nevienmērīgs, un meteoroloģiskās stacijas nereti atrodas klajā vietā, kas pakļauta lielākai vēja ietekmei.

Svētdienas rītā debesis ir pārsvarā mākoņainas, Kurzemē un Ziemeļvidzemē mākoņu ir mazāk. Daudzviet valstī krīt neliels sniegs. Vējš lēni līdz mēreni pūš no austrumiem, ziemeļaustrumiem.

Gaisa temperatūra no -1..-3 grādiem daļā Kurzemes līdz -8..-10 grādiem Vidzemes ziemeļos.

Rīgā mākoņains rīts, mazliet snieg, pūš austrumu, ziemeļaustrumu vējš 3-5 metri sekundē, gaisa temperatūra -5..-6 grādi.

Maksimālā gaisa temperatūra sestdien dienas vidū LVĢMC novērojumu tīklā bija no +0,2 grādiem Liepājā līdz -9,4 grādiem Rūjienā.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 4.decembrī bija +22 grādi Spānijas dienvidos. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz svētdienu -34..-36 grādi Skandināvijas un Krievijas ziemeļos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas