Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Brīvprātīgajam darbam ar bērniem sociālās aprūpes centros pieteikušies teju 100 cilvēki

Labklājības ministrija (LM) saņēmusi apmēram 98 pieteikumus no iedzīvotājiem, kuri vēlētos kļūt par brīvprātīgajiem valsts sociālās aprūpes centru (VSAC) filiālēs, kurās atrodas bērni, aģentūru LETA informēja ministrijas Sociālo pakalpojumu departamenta vecākā eksperte Sigita Rozentāle.

Sestdien norisinājās seminārs "Brīvprātīgais darbs valsts bērnu aprūpes iestādēs", kurā piedalījās 92 cilvēki, turklāt 46 cilvēki pēc semināra nolēma pieteikties brīvprātīgajam darbam.

Rozentāle informēja, ka 20.janvārī seminārs "Brīvprātīgais darbs valsts bērnu aprūpes iestādēs" norisināsies Liepājā. Tiem, kuri jau pieteikušies brīvprātīgajam darbam valsts bērnu aprūpes iestādēs, seminārs palīdzēs rast dziļāku izpratni, bet tiem, kuri vēl domā - pieņemt pareizo lēmumu. Seminārā varēs uzzināt par prasībām brīvprātīgā darba veicējiem un pieteikšanās kārtību, brīvprātīgā darba iespējām un brīvprātīgo darbinieku lomu bērnu aprūpes iestādēs, kā arī varēs saņemt atbildes uz interesējošiem jautājumiem.

Kā ziņots, LM aicina iedzīvotājus kļūt par brīvprātīgo darbinieku VSAC filiālēs, kurās uzturas bērni. Par brīvprātīgo var kļūt jebkura pilngadīga persona, neatkarīgi no dzimuma, vecuma un veselības stāvokļa, nacionalitātes, politiskajiem uzskatiem un konfesionālās piederības. Katram, kas to vēlas, ir iespēja kļūt par brīvprātīgo darbinieku centrā, ziedojot tam pāris stundas dienā, nedēļā vai mēnesī atkarībā no vēlmēm un iespējām.

Lai kļūtu par brīvprātīgo darbinieku jāiepazīstas ar informāciju par VSAC filiālēm un to atrašanās vietu, kā arī ar informāciju par katras konkrētās filiāles vajadzībām pēc brīvprātīgo darbinieku atbalsta bērnu aprūpes procesa nodrošināšanā. Pēc tam jāaizpilda pieteikums brīvprātīgajam darbam, tostarp norādot izvēlēto VSAC filiāli, un jānogādā tas LM, Skolas ielā 28, Rīgā vai ērtāk sasniedzamajā VSAC filiālē.

Tiklīdz VSAC būs izvērtējusi pieteikumu un personas datu pārbaude apliecinās, ka nepastāv šķēršļi brīvprātīgā darba veikšanai, VSAC tiks noslēgts līgums par brīvprātīgā darba veikšanu konkrētā filiālē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas