Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Trešdiena, 18. septembris
Liesma, Elita, Alita

BTA paplašina apdrošināšanas segumu īpašuma applūšanas gadījumos

Pielāgojoties klimata pārmaiņu nestajiem draudiem Latvijas iedzīvotāju mājsaimniecībām, apdrošināšanas akciju sabiedrība BTA Baltic Insurance Company (BTA) paplašinājusi Īpašuma apdrošināšanas polises segumu. Izmaiņu rezultātā polise aptvers plašākus lietavu un applūšanas izraisītos postījumu riskus.

BTA Īpašuma apdrošināšanas polise ilgus gadus nodrošinājusi vienu no visaptverošākajiem segumiem Latvijā. Tā paredz kompensēt izdevumus ne vien par pašam mājoklim nodarīto bojājumu novēršanu, bet arī apdrošina iedzīvi un iemītnieku viedierīces. Tomēr klimata pārmaiņas atnesušas izaicinājumus, kas vēl nesenā pagātnē Latvijā nebija aktuāli. Piemēram, jūlija beigās piedzīvotais ciklons «Kirstija» uzskatāmi parādīja, ka sabiedrība nav gatava šāda veida izaicinājumiem. Dabas stihijas seku likvidēšanai BTA 733 klientiem jau izmaksājis gandrīz 4 miljonus eiro, un patlaban tiek izskatīti vēl vairāk nekā 400 pieteikumi, kuru atlīdzības summa pietuvosies diviem miljoniem eiro, kopumā sasniedzot 6 miljonus eiro. Intensīvās līšanas nodarīto postījumu apmērs pamudināja BTA paplašināt applūšanas definīciju Īpašuma apdrošināšanas polises nosacījumos.

Turpmāk klienti varēs pieteikt atlīdzību arī tādos gadījumos, ja applūšanas cēlonis būs intensīvas vai ilgstošas lietavas, nevis tikai palu ūdeņi. Apdrošināšana segs zaudējumus, kad lietavu dēļ īpašumu būs sabojājis ūdens no pārplūdušām tilpnēm kā upes, ezeri vai piemājas baseins, vai arī plūdi izcēlušies, pagalmā sakrājoties pārāk lielam ūdens apjomam. Tas attiecas gan uz apdzīvotām vietām, kur kanalizācijas sistēma netiek galā ar ūdens novadīšanu, gan uz lauku viensētām, kur zeme nespēj uzsūkt pārmērīgo nokrišņu daudzumu. Rūpējoties par klientu drošību un ērtībām, apdrošināšanas kompānija jau informējusi par plūdu definīcijas paplašināšanu 27 tūkstošus BTA Īpašuma apdrošināšanas polises īpašniekus.

«Pāris pēdējo gadu pieredze rāda, ka intensīvas līšanas rezultātā pagrabos, pazemes autostāvvietās un pagalmos dziļa ūdens kārta var saglabāties pat vairākas dienas. Tādējādi tiek bojāti ne vien ēkas pamati, bet arī ūdens uzsūcas sienās un grīdās, kā arī nonāk līdz iedzīvei. Rezultātā dažkārt mājoklī nākas veikt kosmētisko remontu un labot vai nomainīt bojātās mēbeles. Ilgstoši plūdi pie privātmājām arī mēdz izskalot bruģi, kaitēt terasēm un āra mēbelēm,» no klientiem saņemtajos atlīdzību pieteikumos lasāmos tipiskos gadījumus uzskaita BTA Apdrošināšanas atlīdzību departamenta direktors Kārlis Liepiņš.

Īpašuma apdrošināšanas polisē iekļauts arī jauns papildrisks, kas paredz atlīdzināt remonta izdevumus, ja lietavu laikā ūdens iekļuvis telpās caur sūci jumtā, paneļu šuvēm vai gar nekvalitatīvi uzstādītiem, aizvērtiem logiem. Papildpakalpojums izmaksā vien 20 eiro gadā, un tas sedz zaudējumus līdz 2000 eiro apjomā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

“Baltiešu cenrādis” sāk apstiprināties

Dienai ir izdevies gūt apstiprinājumu vismaz vienam Latvijai neglaimojošam faktam, kas garāmejot tika pieminēts piektdien demonstrētajā Alekseja Navaļnija pretkorupcijas fonda izmeklēšanā par to, kā ...

Visu laiku vājākā valdība

Pagājušajā nedēļā apritēja gads, kopš tika apstiprināta Evikas Siliņas vadītā valdība. Atskatoties uz šajā periodā paveikto un nepaveikto, Diena un Dienas Bizness devuši vērtējumu ministru iespētajam...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas