Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Buceniece: Ap NEPLP sastāva maiņu ir sācies angažēts process

Nacionālās elektronisko plašsaziņu līdzekļu padomes (NEPLP) priekšsēdētāja vietniece Dace Buceniece uzskata, ka ap NEPLP sastāva maiņu ir sācies angažēts process.

Intervijā laikrakstam Diena D.Buceniece, atbildot uz jautājumu par atkārtotu kandidēšanu uz amatu padomē, kaut izskanējuši viedokļi, ka iepriekšējiem kandidātiem nevajadzētu vairs kandidēt, norādīja: "Likums ir augstāks par komisijas vadītājas personīgo viedokli." 

"Man nav skaidrs, uz kāda likuma pamata Ināra Mūrniece izsaka šādus apgalvojumus, jo likums skaidri atļauj kandidēt divus termiņus pēc kārtas. Man liekas, ka ap NEPLP sastāva maiņu ir sācies angažēts process. Tāpēc ir šī prasība - noārdām visu, ignorējot jebkādu normālas pēctecības principu, kas parasti darbojas valsts iestādēs," Dienai sacīja D.Buceniece.

D.Buceniece atzīst, ka padomes locekļu algas nav lielas. "Tās ir vienas no zemākajām līdzīgu iestāžu vidū. Padomes locekļi saņem 750 latu uz papīra, padomes priekšsēdētājs ir 1000 latu uz papīra. Darbs padomē ir pilnas slodzes darbs, un uz to attiecas visi interešu konflikta novēršanas ierobežojumi likumā, tas nozīmē, ka padomes loceklis nedrīkst strādāt citus algotus darbus, izņemot radošos. Uzskatu, ja cilvēks intensīvi veic savus darba pienākumus NEPLP, viņam nepaliek daudz laika radošajam darbam. Darba apjoms ir ļoti liels. Mums ir 58 kabeļi. Ir jābraukā pa Latviju, jāpārbauda, vai ir visi retranslēto programmu līgumi, piemēram. Tas ir nopietns darbs, man tajā ļoti noder mana jurista kvalifikācija. Ir bijusi arī darīšana ar policiju par nelicencētām programmām. Bez Latvijas Radio un Latvijas Televīzijas Latvijā vēl ir 57 radio un 39 televīzijas."

Pilnu interviju lasiet laikraksta Diena trešdienas numurā!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas