Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +13 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Bunkus slepkavībā apsūdzētais ticis atbrīvots no apcietinājuma, bet aizturēts atkal

Maksātnespējas administratora Mārtiņa Bunkus slepkavības pastrādāšanā apsūdzēto Krievijas pilsoni Viktoru Krivošeju tiesa pērn rudenī atbrīvojusi no apcietinājuma, taču viņš drīz aizturēts jau saistībā ar citām apsūdzībām, vēsta LTV raidījums De facto.

Bunkus slepkavības lietu pašlaik skata Rīgas pilsētas tiesa. Lietā par uzkūdīšanu uz slepkavību apsūdz "LPB bankas" patieso labuma guvēju Mihailu Uļmanu, "Mego" veikalu lielāko īpašnieku Aleksandru Babenko un iespējamo šāvēju - Krivošeju. Slepkavības iespējamais organizētājs Genādijs Vaļagins jau pats ir nošauts.

Kā vēsta raidījums, Krivošejs drīz pēc aizturēšanas sadarbojies ar izmeklētājiem un vainu noziegumā atzinis. Krivošejs nebija saņēmis visu apsolīto samaksu, tādēļ pagājušā gada pavasarī no Maskavas atgriezās Rīgā, lai parādu atgūtu, bet tika aizturēts. Pie Krivošeja atrada rakstisku atzīšanos, kuru viņš nēsājis līdzi, gaidot, ka viņu pašu nogalinās. Krivošejs arī savā telefonā bija ierakstījis video, aprakstot nozieguma apstākļus.

Krivošeja un policijas sadarbība esot vainagojusies ar ierakstītu sarunu, kurā uzņēmējs Babenko pieminējis maksājumus iespējamajam slepkavības organizatoram Vaļaginam. Taču dažus mēnešus vēlāk Krivošejs krasi mainīja nostāju un sācis liecināt, ka ne viņam, ne biznesmeņiem ar slepkavību neesot nekāda sakara.

Izmeklēšanas tiesnese Anastasija Pasjuga pērn rudenī atbrīvoja Krivošeju no apcietinājuma, jo neesot konstatēts, ka "attiecīgajā kriminālprocesa stadijā tikai un vienīgi apcietinājums var novērst izvairīšanās risku un pirmstiesas izmeklēšanas traucēšanas risku".

Valsts apsūdzības uzturētājs, prokurors Aldis Lasmanis pastāstījis, ka "par laimi, persona neatstāja valsti, izdarīja citu noziedzīgi nodarījumu", kā rezultātā tiesībsargiem radies pamats apcietināt viņu vēlreiz. Krivošejs, esot brīvībā, saticies ar nogalinātā Mārtiņa Bunkus brāli un bez atļaujas izpaudis ziņas par izmeklēšanu, tādēļ atkal nokļuvis aiz restēm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas