Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Būvniecības valsts kontroles birojs: Bīstamā stāvoklī arī vairākas skolas

Būtiski defekti un bīstamība konstatēti Latvijas Biznesa koledžas ēkai Rīgā, Kr.Valdemāra ielā 25, divām Alfrēda Kalniņa Cēsu Mūzikas vidusskolas ēkām, kā arī Rīgas pilsētas Pļavnieku ģimnāzijai A.Saharova ielā. Tās ir daļēji slēgtas.
Latvijā brūk ne tikai ceļi, bet arī skolas, otrdienas rītā LNT raidījumā 900 sekundes sacīja Būvniecības valsts kontroles biroja vadītājs Pēteris Druķis.

"Šīs izglītības iestādes lēnā garā brūk, tie ir mehāniski defekti, kas īpašniekiem ir jānovērš," teica Druķis. Šajās ēkās uzturēties esot bīstami, tāpēc atsevišķās telpās ieiet ir aizliegts.

Kopumā izglītības iestādes esot labā stāvoklī, kas pamatā ir pašvaldību atbildība, uzsvēra Būvniecības valsts kontroles biroja vadītājs.

Rīgas domes Īpašumu departamenta vadītājs Oļegs Burovs LNT raidījumā 900 sekundes teica, ka skolēnu un viņu vecāku satraukumam nav pamata - minētās Rīgā esošās ēkas neapdraud tajās atrodošos cilvēkus.

Viņš, oponējot Druķim, uzsvēra, ka ne visa Pļavnieku ģimnāzijas ēka ir bīstama. Ierobežojumi attiecas uz trīs kāpņu telpām, kurās aizliegts uzturēties cilvēkiem. Īpašuma departamenta eksperti jau veikuši šīs ēkas tehnisko apsekošanu, viņi secinājuši, ka ēkas pamatkonstrukcijas ir noturīgas un nerada draudus ēkas izmantošanai kopumā, uzsvēra Burovs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas