Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Caune noraida pārmetumus par alkohola lietošanu Zaķu pļavā

Jelgavas novada priekšsēdētājs Ziedonis Caune noraida, ka būtu otrdien Vilces pagasta Zaķu pļavā lietojis alkoholu. Lai pierādītu izskanējušo ziņu nepatiesumu, priekšsēdētājs gatavs uzrādīt analīžu rezultātus, kas apliecina, ka otrdienas pievakarē viņš to nav darījis.

Par to informēja Jelgavas novada pārstāve Dace Kaņepone. Tāpat viņa uzsvēra, ka Caune Zaķu pļavā atradies vien īsu brīdi, lai izvērtētu pasākuma norisi un aprunātos ar klātesošajiem.

"Ņemot vērā, ka Caune ieradās izvērtēt pasākuma norisi, lai vienkārši aprunātos ar klātesošajiem, nevienā brīdī netika cilāta pudele. Tieši otrādi – jau uz vietas esot, Caune norādīja kolēģiem plānotās darba kārtības pārkāpumus, sekojot līdzi faktam, ka viņi neformālo pasākuma daļu sākuši pusstundu ātrāk par darba dienas beigām," norādīja Kaņepone.

Kaņepone sacīja, ka portāls zz.lv esot sagrozījis informāciju un tāpēc, lai oponētu apmelojumiem, priekšsēdētājs nodevis analīzes, lai pierādītu alkohola neesamību organismā otrdien pievakarē, un var uzrādīt atspēkojošu dokumentu.

Viņa norādīja, ka priekšsēdētāja rīcība, apmeklējot iepriekš plānotu pasākumu – sociālā dienesta un pašvaldības policijas darbinieku izbraukuma sanāksmi, kas paredzēja šā pasākuma darba kārtībā gan profesionālo jautājumu kopsadarbības risināšanu, gan neformālo daļu darbadienas noslēgumā, uz 20 minūtēm pēc plkst.16.30, lai pēc tam atgrieztos domē –, ir pašsaprotama un loģiska darba specifika.

Tāpat Jelgavas pašvaldība uzsvēra, ka pasākuma organizēšana 14. jūnijā nav saistāma ar sēru dienas pasākumiem, jo piemiņas vārdā darbs netiek paralizēts.

"Novada pašvaldības un savas personīgās cieņas apliecinājumu izsūtītajiem cilvēkiem priekšsēdētājs izrādīja, noliekot ziedus pie piemiņas akmens Svētbirzē. Ņemot vērā, ka piemiņas dienā visā Latvijā gan citu institūciju darba kārtībā, gan publisko pasākumu afišās atrodami sadzīviski dažāda rakstura pasākumi – ne tikai veltīti genocīda upuru piemiņai, ir klaji neētiski pārmest konkrētai amatpersonai darba pienākumu pildīšanu atbilstoši sen plānotai darba kārtībai. Dziļi individuāla attieksme un cieņa pret genocīda upuriem nav mērāma objektīvos kritērijos, kā to izrādīt, vēl jo vairāk tāpēc, ka Caunes vecāki tikuši izsūtīti," klāstīja Kaņepone.

"Kopš manas neveiksmīgi paustās komunikācijas medijos saistībā ar izmeklēšanu medību lietā preses pārstāvji apzināti un mērķtiecīgi ikvienu manu rīcību mēģina atspoguļot nievājoši, pazemojoši un neobjektīvi, tiecoties radīt fonu, ka savos darba pienākumos esmu neatbilstošs vadītājs, familiārs tips un aizdomīgs kadrs. Esmu vairākkārt atvainojies sabiedrībai par iepriekš neapdomīgi paustajiem izteicieniem. Situācija, kurā esmu nonācis, sniedz plašas iespējas manipulēt ar sabiedrisko domu. Jā, es apzinos, ka manis kā vadītāja tēls neatbilst citu stereotipiem. Taču pēc vislabākās sirdsapziņas visus savus centienus ieguldu novada attīstībā. Esmu tieši atbildīgs par darbiem, kas Jelgavas novadam jāīsteno," paskaidroja Caune.

Portāls zz.lv iepriekš vēstīja, ka "Caune un padotie pēc piemiņas brīža Svētbirzē darba laikā cilā pudeles Zaķu pļavā. Šodien, kad visā Latvijā piemin komunistiskā terora upurus, Jelgavas novada pašvaldība darba laikā sarīkoja policistu un sociālo darbinieku pārrunu semināru, kas noslēdzās ar skaļu popmūziku un alkohola pudeļu cilāšanu Zaķu pļavā Vilces pagastā".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas