Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Centralizētais angļu valodas eksāmens notiks martā

Otrdien, 11.decembrī, Ministru kabinetā (MK) tika aptiprināti vairāki MK noteikumi un to projekti, kas paredz, ka centralizētais eksāmens angļu valodā notiks no 2013.gada 26.marta līdz 28.martam, portālu Diena.lv informēja Valsts izglītības satura centra (VISC) pārstāve Kristīne Ilgaža.

Šādas izmaiņas valsts pārbaudes darbu grafikā ļaus samazināt skolēnu slodzi un spriedzi valsts pārbaudījumu laikā maija beigās un jūnijā. Turklāt starp valsts pārbaudījumiem būs iespēja paredzēt vairāk brīvu dienu, lai skolēni varētu sekmīgāk sagatavoties nākamajiem pārbaudījumiem un atpūsties pēc jau nokārtotajiem eksāmeniem, pastāstīja K.Ilgaža.

Vispārējās vidējās izglītības sertifikāti tiks izsniegti četras dienas ātrāk nekā iepriekšējā mācību gadā, proti, 2013.gada 5.jūlijā. Tas atvieglos skolēnu iestāšanos citu valstu augstākajās mācību iestādēs, kā arī skolēni uzzinās rezultātus ātrāk, tādējādi mazinot skolēnos stresu par saviem saņemtajiem rezultātiem.

Lai izglītības iestādes varētu sagatavoties gaidāmajām izmaiņām, VISC ir sniedzis visu aktuālo informāciju novadu un pilsētu izglītības pārvalžu vadītājiem, metodisko apvienību vadītājiem, skolu administrācijas pārstāvjiem un pedagogiem dažādos semināros, kā arī publiskojis to mājaslapā www.visc.gov.lv.

Atbalstu izmaiņām ir paudusi Finanšu ministrija, Labklājības ministrija, Tieslietu ministrija, Latvijas Brīvo arodbiedrību savienība (tajā skaitā Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība) un Latvijas izglītības vadītāju asociācija, kā arī izmaiņas atbalsta arī vairāku vecāku organizāciju pārstāvji.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas