Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Cēsu novads nolēmis piedalīties konkursā Eiropas kultūras galvaspilsēta 2027

Cēsu novads piedalīsies konkursā Eiropas kultūras galvaspilsēta 2027, šodien domes sēdē vienojās Cēsu novada domes deputāti.

Viņi vienojās, ka līdz 2020. gada 1. janvārim ar domes priekšsēdētāja atsevišķu rīkojumu tiek izveidota Cēsu novada pieteikuma sagatavošanas darba grupa, tajā skaitā mākslinieciskā padome konkursam Eiropas kultūras galvaspilsēta 2027, noteikts domes sēdes lēmumā.

Cēsu novada pašvaldība pēdējos gadus ir veikusi būtiskus ieguldījumus kultūras infrastruktūrā un nodrošinājusi Cēsu novada kā Latvijas nozīmīga kultūras centra popularizēšanu, tādējādi piesaistot jaunus pasākumus, iniciatīvas un finansējumu, kam ir būtiska nozīme Cēsu novada tautsaimniecības attīstībā.

"2017. gada 13. septembrī Eiropas Parlamenta un Padomes pieņemts lēmums, lai aizsargātu un veicinātu kultūru bagātību un daudzveidību Eiropā un izgaismotu to kopīgās iezīmes, kā arī vairotu iedzīvotāju piederības izjūtu kopējai kultūras telpai, tādējādi sekmējot savstarpēju izpratni un starpkultūru dialogu un izvirzot priekšplānā kopīgo kultūras mantojumu. Eiropas Parlaments un Padome ir apstiprinājusi Eiropas Kultūras galvaspilsētu kalendāru, paredzot Latvijai Eiropas kultūras galvaspilsētas īstenošanu 2027. gadā," teikts domes sēdes lēmumā.

 

Top komentāri

Irlielāmērāticams
I
ka Cēsis ir kultūras pasākumu galvaspilsēta, nevis kultūras galvaspilsēta.
Kultūras galvasnovads
K
Cēsu novads nevar būt Eiropas kultūras galvaspilsēta
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona, debesis klās mākoņi un teritorijas lielākajā daļā palaikam līs, bet pēcpusdienā no dienvidrietumiem debesis sāks skaidroties un arī nokrišņi mitēsies,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas