Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +13 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Ceturtdien Daugavpilī viesojies Krievijas vēstnieks

Ceturtdien vizītē Daugavpilī viesojies Krievijas vēstnieks Latvijā Aleksandrs Vešņakovs. _Latvijas Radio _vēsta, ka šai vizītei pilsētā, kur dzīvo liels krievvalodīgo īpatsvars divas dienas pirms gaidāmā valodu referenduma, varētu būt savi mērķi. Ar savu klātbūtni Krievijas vēstnieks, iespējams, pauž sava veida atbalstu krievu valodai un mēģina aktivizēt un ietekmēt daugavpiliešus pirms sestdienas balsojuma.

Radio ziņo, ka tā šīs vizītes mērķi saredz arī paši Daugavpils iedzīvotāji, tiekoties ar kuriem valodas tēmai tika pievērsta liela uzmanība.

Pirmā tikšānās vizītes laikā notika Daugavpils centra ģimnāzijā. Pēc puķu pasniegšanas skolas administrācijai A.Vešņakovs tika aicināts uz skolas, kurā mācas vairāk nekā 500 skolēnu, aktu zāli, kur bija saaicināti vecāko klašu skolēni, pedagogi un bērnu vecāki.

Latvijas Radio informē, ka tieši šīs skolas apmeklējums ir visai simbolisks, jo skola atspoguļo valodas pielietojamību Daugavpilī -  tā ir divplūsmu skola, kur 90 skolēnu ir krievvalodīgie un 10% ir latvieši. Paši jaunieši netieši uzsver, ka šo Krievijas vēstnieka vizīti skolā un pilsētā saista ar gaidāmo valodu referendumu, un tas, ka tas notiek divas dienas pirms balsojuma, neesot nejauši.

"Šāds moments pastāv, lai arī negribas to atzīt un tam pievērst uzmanību, it kā šī vizīte šajā laikā ir tikai apstākļu sakritība. Tomēr Krievijas vēstnieka atbraukšanai uz Daugavpili būs sava lomu arī referendumā, jo tas sabiedrībā raisa aktivitāti. Turklāt, Daugavpils ir krievvalodīga pilsēta, un tās balsojums var ietekmēt referenduma iznākumu," uzskata skolas direktore Nadežda Hetmane.

Lai arī šajā skolā ne ar vienu vārdu sarunās referendums netiek pieminēts, tomēr galvenā sarunu tēma ir veltīta tieši valodai un visai simboliski pirms gaidāmā referenduma skan projekta nosaukums - Divas valodas - divas iespējas, ko šobrīd realizē šī skola. N.Hetmane neslēpa - Krievijas atbalsts skolā ir gaidīts.

"Mēs šodien sajutām Krievijas vēstnieka atbalstu mūsu projektam - Divas valodas- divas iespējas. Mūsu projektā tās ir krievu un vācu valodas, un mūs interesē noorganizēt tikšanos Krievijas teritorijā - Puškina zemē," teica direktore.

Savu vizīti otrajā lielākajā Latvijas pilsētas A.Vešņakovs sākotnēji bija plānojis sākt ar oficiālu tikšanos pilsētas domē, taču trešdien vakarā no šīs ieceres atteicies, saņemot ziņu, ka Daugavpils domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova nespēs pieņemt viesi, jo devusies komandējumā uz Poliju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas